Η ΑΕΚ ήρθε σε συμφωνία με τον Γάλλο παγκόσμιο πρωταθλητή Τζιμπρίλ Σιντιμπέ!!! (vid)

Παίκτης της ΑΕΚ πρέπει να θεωρείται ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, αφού έδωσε τα χέρια με την Ένωση. Την Τετάρτη (7/9) στην Ελλάδα για τις υπογραφές ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής.

Σε μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση έφτασε η ΑΕΚ, η οποία «έκλεισε» τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ! Η πίεση της Ένωσης απέδωσε καρπούς και μετά τη συμφωνία με τον Φαν Βέερτ, έπεισε τον Γάλλο παγκόσμιο πρωταθλητή να πει το «ναι», προκειμένου να ντυθεί στα «κιτρινόμαυρα».

Οι «κιτρινόμαυροι» περίμεναν σήμερα την απάντηση του 30χρονου μπακ και έκαναν ότι μπορούσαν ώστε να δώσει θετική απάντηση και να γίνει παίκτης της ομάδας. Έτσι και έγινε λοιπόν, με μια ακόμη «τρύπα» στο ρόστερ του Δικεφάλου να κλείνει και τον Ματίας Αλμέιδα να… τρίβει τα χέρια του.

Το “πακέτο” που η Ένωση παρουσίασε στον Σιντιμπέ, ήταν το καλύτερο από όλα όσα εμφανίστηκαν για εκείνον κατά το τελευταίο διάστημα. Ο αποχωρήσας από τη Μονακό διεθνής μπακ, δεν κατάφερε να βρει στη Γαλλία το συμβόλαιο που αναζητούσε, ενώ οι προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού δεν ήταν καλύτερες από αυτές της ΑΕΚ (ετήσιες αποδοχές κοντά στο 1 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του πριμ υπογραφής).

Με το χρόνο να λιγοστεύει πλέον και τη διάθεση να βρει ομάδα άμεσα και όχι να περιμένει έως τις 30/9, ο 30χρονος παίκτης απάντησε θετικά στους ‘κιτρινόμαυρους’.

Ο Σιντιμπέ θα είναι ο 5ος Γάλλος της Ένωσης, μετά από μία παρέλαση αποτυχημένων περασμάτων από συμπατριώτες του που φόρεσαν τη φανέλα της Ένωσης. Ουδείς εκ των Ερίκ Ραμπεσαντρατανά (2001-02), Ολιβιέ Ενσιαμπαφούμου (2009-10) και τους πρόσφατους Νταμιέν Λε Ταλέκ και Κλεμάν Μισελέν, κατάφεραν να ξεχωρίσουν στην ΑΕΚ, αφήνοντας έναν λεκέ που ο 30χρονος άσος καλείται να καθαρίσει.

Τα τελευταία χρόνια, ο Σιντιμπέ έπαιξε στη Μονακό με την οποία πέρυσι είχε 26 συμμετοχές ενώ την περίοδο 2016-17 πανηγύρισε μαζί της το πρωτάθλημα Γαλλίας. Έχει επίσης αγωνιστεί σε Λιλ, Τρουά και Έβερτον. Προέρχεται από τα τμήματα υποδομής της Τρουά και είναι 14 φορές διεθνής με 1 γκολ. Συνολικά στην καριέρα του μετρά 365 επίσημα ματς σε συλλόγους, με 18 γκολ και 37 ασίστ.