Εστίαση: Τραπεζάκια “έξω” έως τον Γενάρη

Την παράταση έως τις 15 Ιανουαρίου 2023 της δυνατότητας των καταστημάτων εστίασης να διατηρούν τραπεζοκαθίσματα σε κοινόχρηστους χώρους πέραν αυτού που προβλέπεται στην άδειά τους προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο παραχωρούμενος χώρος μπορεί να εκτείνεται μέχρι του διπλάσιου χώρου της αρχικής παραχώρησης, ή να είναι ικανός για ανάπτυξη του ίδιου αριθμού τραπεζοκαθισμάτων.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του δημοσιογράφου, Μάνου Βουλαρινού που κάνει λόγο για “ασυδοσία” και “ψηφοθηρικό σκάνδαλο”, με δεδομένο ότι πια “μέτρα για τον κορονοϊό δεν υφίστανται”.

Το tweet του δημοσιογράφου προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη που στήριξε την κυβερνητική απόφαση, υποστηρίζοντας ότι εργαζόμενοι θα έχαναν τη δουλειά τους με την άρση του μέτρου.

Η τοποθέτηση του υπουργού δεν έπεισε τον δημοσιογράφο, που έμεινε σταθερός στην άποψή του.

Πιπιλή: Αν μπορούσα θα καταψήφιζα

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή εξέφρασε τη διαφωνία της με την επίμαχη τροπολογία.

“Αν και βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, η βουλευτής της ‘Α Αθηνών, Φωτεινή Πιπιλή, παραμένει σταθερή στον διαχρονικό της αγώνα για τον Πολιτισμό της Καθημερινότητας, προασπίζοντας τα δικαιώματα των πολιτών, δεν διστάζει να διαφωνήσει δημοσίως με την Τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε χθες προς ψήφιση στη Βουλή σε Νομοσχέδιο άλλου Υπουργείου, του Υπουργείου Υγείας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της.

Η Φωτεινή Πιπιλή “δηλώνει κατηγορηματικά, ότι αν η διαδικασία της Βουλής της έδινε τη δυνατότητα να καταψηφίσει τη συγκεκριμένη Τροπολογία σήμερα το βράδυ, θα το είχε κάνει, αλλά δεν υπάρχει τρόπος. Ως εκ τούτου, τοποθετείται δημόσια και δηλώνει πως θα συνεχίσει τον μοναχικό αγώνα της για την επαναφορά των δημόσιων χώρων στους – με συνταγματική επιταγή- δικαιούχους, που είναι αποκλειστικά οι πολίτες που θέλουν να κινούνται ελεύθερα και με ασφάλεια στα πεζοδρόμια και στις πλατείες”.