Επιτυχημένη η έναρξη των Ναυαρινείων στην πλατεία Τριών Ναυάρχων στην Πύλο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η έναρξη  των Ναυαρινείων στην πλατεία Τριών Ναυάρχων στην Πύλο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18η Οκτώβριου 2023 η έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων από τον Δήμο Πύλου-Νέστορος για τον εορτασμό της 196ης επετείου της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου.

Οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύλου πραγματοποίησαν εκδήλωση για τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου, υπό την επιμέλεια των εκπαιδευτικών Ευσταθία Πολυχρόνη (Διευθύντρια), Αλέξανδρο Καρκατζούλη και Μαρία-Μυρτώ Ευσταθίου.

Παραδοσιακοί χοροί  παρουσίασαν με χορούς από όλη την Ελλάδα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύλου, ο Σύλλογος Κυριών Πύλου, ο Λαογραφικός Όμιλο Χώρας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κορώνης.

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Ναυαρινείων είναι μια διοργάνωση του Δήμου Πύλου – Νέστορος και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο Πέτρος Κούρτης και η καλλιτεχνική του ομάδα στην Αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου 2023 στην Πύλο

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η καλλιτεχνική ομάδα του Πέτρου Κούρτη ετοιμάζεται να κατακλύσει τη σκηνή της επερχόμενης εορταστικής εκδήλωσης της Αναπαράστασης της Ναυμαχίας του Ναβαρίνο στις 20 Οκτωβρίου 2023 στην Πύλο.

Μια σύμπλευση, μουσικής, χορού και οπτικής τέχνης. Όλα ενωμένα μεταξύ τους από τον Πέτρο Κούρτη και την καλλιτεχνική ομάδα του, με τον μοναδικό συνδυασμό σύγχρονων και παραδοσιακών στοιχείων που σκοπεύουν να μεταφέρουν το κοινό στο χρόνο, να το βυθίσουν στην ιστορία και τα συναισθήματα που περιβάλλουν τη Ναυμαχία του Ναβαρίνο.

Αυτή η συνεργασία θα ενώσει τη σύγχρονη τέχνη με τις βαθιές παραδόσεις και την ιστορία της Πύλου, δημιουργώντας ένα αρμονικό σύνολο που θα σαγηνεύσει και θα ενθουσιάσει όλους όσοι θα παρευρεθούν.

Σχετικά με τον Πέτρο Κούρτη: Ο Πέτρος Κούρτης είναι ένας καλλιτέχνης γνωστός για την υπέρβαση των όρων της καλλιτεχνικής έκφρασης με σπουδαίες συνεργασίες και συμμετοχές σε μεγάλες καλλιτεχνικές και πολιτιστικές διοργανώσεις.

Το έργο του καλύπτει τη καλλιτεχνική διεύθυνση και διαχείριση καλλιτεχνικών projectπου περιστρέφονται πάντα γύρω από έναν δημιουργικό άξονα, με κέντρο των Άνθρωπο και τη Συναισθηματική εμπειρία και Έλξη. Συχνά στις δημιουργίες του συμπράττουν, η Μουσική, ο Χορός, η Εικόνα, το Φως, δημιουργώντας εμπειρίες που αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Ο Πέτρος Κούρτης και η καλλιτεχνική του ομάδα έχουν λάβει πολλά βραβεία και επαίνους για τις καινοτόμες συνεισφορές τους στον κόσμο της τέχνης και της εκπαίδευσης.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα πάρουμε μέρος, για ακόμα μια χρονιά, στην εορταστική εκδήλωση της αναπαράστασης της Ναυμαχίας του Ναβαρίνο στην Πύλο”, δήλωσε ο Πέτρος Κούρτης. “Πρόκειται για μια εκδήλωση με τεράστια ιστορική σημασία και πιστεύουμε ότι η συμμετοχή μας θα αποτίσει φόρο τιμής στο παρελθόν και θα εμπνεύσει το μέλλον.”