Επιτυχία του Αίολου στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την κατάκτηση της 1ης θέσης του σκάφους “Blue Line”!!!

Την πρώτη θέση στην κατηγορία Corinthians (μη επαγγελματικά πληρώματα) κατέκτησε το σκάφος “Blue Line” του Αίολου στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ORC ανοιχτής θαλάσσης για σκάφη διαφορετικού τύπου, που διεξήχθη από 24 Απριλίου έως 1η Μαΐου στη Μάλτα.

Στην εν λόγω διοργάνωση συμμετείχαν συνολικά 52 σκάφη και η καλαματιανή ιστιοπλοϊκή ομάδα θριάμβευσε στους ερασιτέχνες, ενώ παράλληλα πήρε την τέταρτη θέση στη γενική κατάταξη στην κατηγορία του.
Κυβερνήτης ήταν ο Γιώργος Δρακόπουλος και πλήρωμα οι: Ιωάννα Σιψά, Ντίνος Χρυσομάλλης, Αντώνης Παναγιωτόπουλος, Τάσος Μάλλιος, Ηλίας Τάπαρης, Αλέξανδρος Ραρής και Γιάννης Πατσαμάνης

“Είμαι χαρούμενος και περήφανος γι’ αυτή τη σημαντική διάκριση. Το είχαμε πλησιάσει και το 2018 στην Κύπρο, όπου βγήκαμε δεύτεροι”, δήλωσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο κυβερνήτης Γιώργος Δρακόπουλος.

Ο πρόεδρος του Αίολου Χάρης Βγενής έκανε λόγο για μέρα χαράς για το σύλλογο. “ Υποδεχτήκαμε την πρωταθλήτρια ομάδα, που εκπροσώπησε την Καλαμάτα, τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο. Γύρισαν νικητές. Σας ευχαριστούμε που φέρατε αυτό το τρόπαιο”, δήλωσε.

Η Ιωάννα Σιψά, που ήταν στο πλήρωμα, σημείωσε πως: “Ηταν ένας αγώνας με μεγάλες απαιτήσεις, και ήθελε σωματικές και ψυχικές δυνάμεις. Είμαστε χαρούμενοι που τα καταφέραμε και απολαμβάνουμε αυτή τη διάκριση”.

Από το πλήρωμα μίλησε και ο Ηλίας Τάπαρης, που όπως είπε ξεκίνησα τη σχολή του Αίολου του 2020, χωρίς να έχει στο μυαλό του ότι μπορεί να λάβει μέρος σε έναν τέτοιο αγώνα. “Μου δόθηκε η ευκαιρία και είναι απίστευτη εμπειρία, όταν είσαι μέσα στο σκάφος. Η πρώτη μέρα ήταν η πιο δύσκολη, με 25-26 ώρες αγώνα”. Ο Λάμπρος Σώτηρας, εκπρόσωπος των χορηγών, σημείωσε πως πάντα θα στηρίζουν τον υγιή αθλητισμό και έδωσε συγχαρητήρια για τη μεγάλη επιτυχία στη Μάλτα.