Επαφές ομαλοποίησης του περιβάλλοντος Μαξίμου με τον Παναγιώτη Νίκα λίγο πριν την ανακοίνωση του Δημήτρη Πτωχού

Με το στενό επιτελείο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να συναντηθεί σήμερα στην Αθήνα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νικάς, όπου έχει κληθεί για διερευνητική επαφή και εφ΄ όλης της ύλης συζήτηση ενόψει της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του Δημήτρη Πτωχού.

Στη συνάντηση αυτή δεν θα είναι ο πρωθυπουργός, που βρίσκεται ήδη στο Βίλνιους της Λιθουανίας για τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ.

Στη συνάντηση αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως στον κ. Νίκα η κυβερνητική απόφαση για στήριξη του Δημήτρη Πτωχού για υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου και να επιχειρηθεί να λειανθούν οι αντιδράσεις της πλευράς του μπροστά στο ενδεχόμενο διάσπασης της παράταξης.

Σύμφωνα πάντως με το περιβάλλον του κ. Νίκα αναμένεται να ζητηθούν εξηγήσεις για αυτή τη μεταστροφή στάσης, αλλά και να αφεθούν αιχμές για τους λόγους, οι οποίοι φαίνεται ότι θα οδηγήσουν το Μαξίμου στο ανεξήγητο “άδειασμα” του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, που διαχρονικά βρισκόταν στο μητσοτακικό στρατόπεδο.