Εξηγήσεις από εργολάβο και μηχανικό ζήτησε ο Δήμαρχος Καλαμάτας για τις μαρμάρινες πλάκες μνημείων στη Ναυαρίνου

Σε προσωρινή διακοπή των εργασιών στο τμήμα της Ναυαρίνου που γίνεται η ανάπλαση προχώρησε απόψε ο Δήμαρχος Καλαμάτας μετά το σάλο που προέκυψε από τις φωτογραφίες με κομμάτια από μαρμάρινες πλάκες στο εργοτάξιο να φαίνεται ότι προέρχονται από μνήματα. Αμέσως, ο δήμαρχος έδωσε εντολή στις Τεχνικές Υπηρεσίες να διακοπεί το έργο και να γίνει έλεγχος στο κομμάτι που έχει κατασκευαστεί, αν υπάρχει κάτι μεμπτό, και να κληθεί ο εργολάβος και ο επιβλέπων μηχανικός να δώσουν εξηγήσεις.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος σε ανάρτησή του που έγινε αργά το βράδυ της Κυριακής αναφέρει:

“Έδωσα ήδη εντολή στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου να διακοπεί το έργο της Ανάπλασης στην οδό Ναυαρίνου και να κληθούν ο εργολάβος και ο επιβλέπων μηχανικός να δώσουν εξηγήσεις για τις μαρμάρινες πλάκες.

Άμεσα θα πραγματοποιηθεί δειγματοληπτικός έλεγχος στο τμήμα που έχει ήδη κατασκευαστεί. Είναι προφανές ότι θα ακολουθηθεί όλη η προβλεπόμενη διαδικασία και θα επιβληθούν κυρώσεις“.

Ο εργολάβος του έργου διευκρινίζοντας γιατί βρίσκονταν οι τρεις αυτές πλάκες στον χώρο του εργοταξίου, υποστήριξε ότι πρόκειται για λάθος κατά την διαλογή και  παράδοση των υλικών, το οποίο διαπίστωσε το τεχνικό προσωπικό της εταιρείας και έβαλαν στην άκρη ώστε να επιστραφούν. 

Εκτίμησε ότι το θέμα διογκώθηκε για μικροπολιτικούς λόγους από ορισμένους, και πως σε καμία περίπτωση τα υλικά αυτά δεν θα έμπαιναν στο έργο αφού προφανώς πρόκειται για λάθος λόγω και της μεγάλης ποσότητας των μαρμάρων που είχαν παραγγελθεί (επίστρωση για χίλια μέτρα), και ο ίδιος επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του, για όσους έσπευσαν να “σηκώσουν” ένα θέμα το οποίο δεν υφίσταται. Να επισημάνουμε ότι η αρχική ανάρτηση με τη δημοσιοποίηση του θέματος έγινε από δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης, η οποία όμως λίγη ώρα μετά κατέβηκε.