Ενημέρωση για την αρχαιολογική έρευνα στην περιοχή της πλατείας Υπαπαντής

Συνεδρίασε η Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Αρχαιολογική έρευνα στην περιοχή της πλατείας Υπαπαντής Δήμου Καλαμάτας», υπό τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο και με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Τσουκαλά, της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Ευαγγελίας Μηλίτση Κεχαγιά, της Δ/ντριας Προγραμματισμού του Δήμου Παναγιώτας Κουράκλη, του αρχαιολόγου Δημοσθένη  Κοσμόπουλου, υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων.

Αντικείμενο της πρώτης συνεδρίασης της Επιτροπή Παρακολούθησης ήταν η ενημέρωση για την πορεία του ανασκαφικού έργου, για τα αποτελέσματα των ερευνών στη νότια/νοτιοανατολική περιοχή της πλατείας του Ι.Ν. Υπαπαντής που έχουν φέρει στο φως αρχαία κατάλοιπα, καθώς και για τον προγραμματισμό των ανασκαφικών εργασιών που θα ακολουθήσουν. Επίσης, υπήρξε βεβαίωση δαπανών σύμφωνα με τις εργασίες που έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί.

Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων χαρακτήρισε τα ευρήματα «εντυπωσιακά και μνημειακού μεγέθους», συμφωνούν με τα στοιχεία, τις εικόνες και τα δεδομένα που υπάρχουν από την ανασκαφή του 1960 και βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Σε ότι αφορά την πορεία των εργασιών, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων ανέφερε ότι είναι εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων.

Συμφωνήθηκε, επίσης, τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης να λάβουν και επιτόπια ενημέρωση για την πορεία του ανασκαφικού έργου.