ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Ο Neuville και η Hyundai κατέκτησαν το ΟΑΚΑ (vid)

Ταχύτερος στην πρώτη Ειδική διαδρομή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και Υπερειδική στο ΟΑΚΑ ήταν ο Thierry Neuville.

Δεύτερος ταχύτερος ο Teemu Suninen με διαφορά 1/10 του δευτερολέπτου με ένα αυτοκίνητο Rally2.

Ο Neuville απόλαυσε τη διαδρομή μέσα sτο γεμάτο γήπεδο: «Είναι όπως πρέπει, με πολύ κόσμο και γιορτινή ατμόσφαιρα. Πραγματικά συγχαρητήρια και στους διοργανωτές και όλους τους θεατές που ήρθαν. Ήταν υπέροχο». Ο Neuville κέρδισε τον Elfyn Evans, ο οποίος ήταν 2,8 δευτερόλεπτα πιο αργός.

Η μεγάλη «μάχη» ήταν ανάμεσα στους Ott Tanak και Kalle Rovanpera. Ο Εσθονός κέρδισε ξεπέρασε τον πρώτο του πρωταθλήματος Kalle Rovanpera με διαφορά 0,4 δευτερόλεπτα, ο οποίος περιέγραψε την ειδική ως «όχι ευχάριστη». Όμως τον ενθουσίασε το κοινό. «Όταν οδηγείς μπροστά σε ένα πλήθος όπως αυτό, τότε αυτού του είδους οι διαδρομές αξίζουν τον κόπο», δήλωσε.

Η ατυχία του Mikkelsen

H Προσπάθεια του Andreas Mikkelsen να διατηρήσει τον τίτλο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally2 βρίσκεται σε κίνδυνο μετά τη έξοδο που είχε στην υπερειδική του ΟΑΚΑ) του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Ο Mikkelsen χρειαζόταν ρεαλιστικά να κερδίσει αυτό το Σαββατοκύριακο για να κατακτήσει τον τίτλο. Οι αγωνιζόμενοι επιλέγουν τις καλύτερες έξι από τις επτά βαθμολογίες τους στον τελικό τους απολογισμό και το Ακρόπολις είναι το τελευταίο ράλι του Νορβηγού. Αλλά το πιο σημαντικό, είναι πως έχει δύο εγκαταλείψεις (στην Πορτογαλία και στη Σαρδηνία). Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόταν ήταν να χτυπήσει το Skoda του μέσα σε 10 δευτερόλεπτα από την έναρξη της ειδικής στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Ο Mikkelsen χτύπησε στο τσιμεντένιο φράγμα μετά το άλμα, καταστρέφοντας τον εμπρός αριστερό τροχό του. Ο Νορβηγός οδήγησε με τον τροχό κάθετα και επέλεξε να μην ολοκληρώσει την προσπάθειά του (τους υποχρεωτικούς δύο γύρους), γεγονός που τον τιμωρεί με ποινή 10 λεπτών.

Μετά από διανυκτέρευση στην Κόρινθο, οι αγωνιζόμενοι αντιμετωπίζουν μια εξαντλητική Παρασκευή. Η εκκίνηση είναι πολύ νωρίς (το πρώτο αυτοκίνητο φεύγει από το parc ferme στις 05:53)  και δεν γίνεται σέρβις μέχρι το απόγευμα μετά από 108,31 χλμ.

Ημερομηνία: 8/9/2022

Μέρα: 1
Flash N°: 3
Ειδική Διαδρομή: Ε.Δ. 1 – ΕΚΟ SSS ΟΑΚΑ
Μήκος: 1.95 χλμ.
Καιρικές συνθήκες: Καθαρός, 27°C
Συνθήκες οδοστρώματος: Στεγνή άσφαλτος

Δηλώσεις

#50 Alexandros TSOULOFTAS / Ross WHITTOCK
«Ήταν εκπληκτικά που ξεκινήσαμε πρώτοι σε αυτό τον ωραίο αγώνα. Μια φανταστική εμπειρία. Νιώθω ευλογημένος».

#47 Georgios KEHAGIAS / Dimitrios SAINIS
«Σπουδαίο συναίσθημα. Πολύς κόσμος, τους ευχαριστούμε πολύ. Καλή συνέχεια».

#49 Lambros ATHANASOULAS / Nikolaos ZAKCHAIOS
«Ήταν πολύ ωραία. Ήθελα να πάω συγκρατημένα, αλλά μπροστά σε αυτό το πλήθος δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς».

#52 Emmanouil STEFANIS / Konstantinos STEFANIS
«Ήταν φανταστικά. Άκουγα τον κόσμο μέσα από το αυτοκίνητο. Ιδιαίτερη στιγμή. Χρειάζεται να συγκεντρωθούμε για αύριο».

#21 Yohan ROSSEL / Valentin SARREAUD
«Είναι κρίμα [για τον Andreas Mikkelsen]. Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική».

#7 Pierre-Louis LOUBET / Vincent LANDAIS
«Είναι απίστευτο. Δεν ήταν εύκολο, αλλά ήταν φανταστικά έτσι κι αλλιώς».

#9 Jourdan SERDERIDIS / Frederic MICLOTTE
«Απίστευτο, εμπειρία ζωής! Οι Έλληνες είναι “τρελοί”. Τώρα ξέρουμε γιατί».

#6 Dani SORDO / Candido CARRERA
«Πραγματικά ωραία. Πολύς κόσμος. Είναι εύκολο να κάνεις λάθος εδώ, γι’ αυτό πήγαμε συγκρατημένα».

#44 Gus GREENSMITH / Jonas ANDERSSON
«Δεν ήμουν αγχωμένος, αλλά ενθουσιασμένος. Είδαμε όλοι τι συνέβη στον Andreas. Είναι ένας μεγάλος αγώνας και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε. Πολύ ωραία ειδική».

#4 Esapekka LAPPI / Janne FERM
«Πιστεύω το αυτοκίνητο είναι ΟΚ. Μόνο εξωτερική ζημιά. Έχασα τον έλεγχο στο φρενάρισμα και μετά δεν μπορούσα να επανεκκινήσω τον κινητήρα».

#19 Sébastien LOEB / Isabelle GALMICHE
«Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις τόσο κόσμο στο στάδιο. Απίστευτη ατμόσφαιρα».

#11 Thierry NEUVILLE / Martijn WYDAEGHE
«Είναι όπως θα έπρεπε πάντα να είναι. Φανταστικό κοινό και ατμόσφαιρα. Συγχαρητήρια στην Οργάνωση που έδωσε αυτήν τη δυνατότητα σε εμάς και στους θεατές που ήρθαν σήμερα. Αποδεικνύει ότι είναι δυνατόν να φέρεις πολύ κόσμο στο WRC, και θα πρέπει να γίνουν παρόμοια πράγματα και σε άλλους αγώνες».

#69 Kalle ROVANPERA / Jonne HALTTUNEN
«Σίγουρα όχι μία από τις πιο διασκεδαστικές ειδικές που έχω ποτέ οδηγήσει, αλλά οπωσδήποτε από τις πιο cool. Αλλά όταν οδηγείς μπροστά σε ένα τέτοιο κοινό, αυτές οι ειδικές αξίζουν».

#8 Ott TANAK / Martin JARVEOJA
«Απίστευτη ατμόσφαιρα. Είναι συναρπαστικό το άθλημά μας, αλλά ακόμα και τέτοια πράγματα δε μας συμβαίνουν συχνά. Ήταν πολύ διασκεδαστικό».

Οι χρόνοι ως τώρα

60.000 θεατές αποθέωσαν τον Loeb στο ΟΑΚΑ

Ο αγαπημένος οδηγός των Ελλήνων ξεσήκωσε τον κόσμο κατά τη διάρκεια της υπερειδικής διαδρομή στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση

Περισσότεροι από 60.000 θεατές παρακολούθησαν την υπερειδική διαδρομή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Εβδομήντα αγωνιστικά πληρώματα προερχόμενα από 31 χώρες προσέφεραν ένα μοναδικό θέαμα στην ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε σε λίγες ημέρες.

9 παγκόσμιοι τίτλοι

Ο οδηγός που κατάφερε να κλέψει την παράσταση αλλά και να κάνει τους θεατές να τον καταχειροκροτήσουν  ήταν ο Sébastien Loeb, που συμμετέχει με Ford Puma. Ο Γάλλος οδηγός που είναι κάτοχος 9 τίτλων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλλυ τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για την Ελλάδα.

Στη μάχη που έδωσε κατάφερε να κερδίσει και όπως θα δείτε αποθεώθηκε από τους φιλάθλους.