Εθνική Ελλάδας: Με Κωνσταντέλια και Φορτούνη η αποστολή για το φιλικό με Γιβραλτάρ

Ο Γκουστάβο Πογέτ κάλεσε για πρώτη φορά, όπως αναμενόταν, τον Γιάννη Κωνσταντέλια στην Εθνική Ελλάδας ενώ πήρε ξανά τον Κώστα Φορτούνη και τον Λημνιό για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του.

Ο Γκουστάβο Πογέτ κάλεσε για πρώτη φορά, όπως αναμενόταν, τον Γιάννη Κωνσταντέλια στην Εθνική ανδρών καθώς το τελευταίο διάστημα είχε εντυπωσιαστεί από το ταλέντο του και τα όσα έκανε εντός των τεσσάρων γραμμών και δη σε παιχνίδι που είχε παρακολουθήσει από κοντά.

Ακόμη πήρε ξανά τον Κώστα Φορτούνη, μετά από δύο χρόνια καθώς ο Έλληνας μέσος του Ολυμπιακού για τελευταία φορά είχε παίξει στις 31/3/2021, στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Επίσης ο τεχνικός από την Ουρουγουάη κάλεσε και τον Λημνιό για πρώτη φορά μετά το σοβαρό τραυματισμό του τον περασμένο Ιούνιο που είχε υποστεί ρήξη χιαστού. Από την άλλη έμεινε εκτός ο Τάσος Δουβίκας, με τον Φώτη Ιωαννίδη του Παναθηναϊκού να πλαισιώνει τους Γιακουμάκη και Παυλίδη στη θέση του φορ.

Στην αποστολή για τα παιχνίδια που έρχονται με το Γιβραλτάρ εκτός έδρας στην πρεμιέρα για τα προκριματικά του Euro 2024 (24/3) και το φιλικό με τη Λιθουανία στην OPAP Arean (27/3) συμπεριλήφθηκαν 27 ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι οι:

Γιώργος Αθανασιάδης, Αλέξανδρος Πασχαλάκης, Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Τζορτζ Μπάλντοκ, Δημήτρης Γιαννούλης, Λάζαρος Ρότα, Κώστας Τσιμίκας, Παντελής Χατζηδιάκος, Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, Κωνσταντίνος Μαυροπάνος, Παναγιώτης Ρέτσος, Γιώργος Τζαβέλλας, Τάσος Μπακασέτας, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Δημήτρης Κουρμπέλης, Πέτρος Μάνταλος, Γιάννης Παπανικολάου, Μανώλης Σιώπης, Τάσος Χατζηγιοβάνης, Κώστας Φορτούνης, Γιάννης Κωνσταντέλιας, Δημήτρης Λημνιός, Γιώργος Μασούρας, Δημήτρης Πέλκας, Γιώργος Γιακουμάκης, Φώτης Ιωαννίδης, Βαγγέλης Παυλίδης.

Η Ελλάδα βρίσκεται στον δεύτερο όμιλο των προκριματικών του Euro2024 και θα παίξει κόντρα σε Γιβραλτάρ, Ιρλανδία, Γαλλία και Ολλανδία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
  • Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023, (21:45): Γιβραλτάρ – Ελλάδα
  • Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023, (21:45): Ελλάδα – Ιρλανδία
  • Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023, (21:45): Γαλλία – Ελλάδα
  • Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023, (21:45): Ολλανδία – Ελλάδα
  • Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023, (21:45): Ελλάδα – Γιβραλτάρ
  • Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023, (21:45): Ιρλανδία – Ελλάδα
  • Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, (21:45): Ελλάδα – Ολλανδία
  • Τρίτη 21 Νοεμβρίου, (21:45): Ελλάδα – Γαλλία