Είναι 8, είναι εύκολα, είναι τα πιο υγιεινά βραδινά γεύματα με λίγες θερμίδες και μας τα έφτιαξε η διατροφολόγος

1) Μελιτζάνα γεμιστή με πλιγούρι και κατίκι

Προετοιμασία: Ανοίγουμε στην μέση μια μεγάλη μελιτζάνα και αδειάζουμε το εσωτερικό της. Στην συνέχεια σε ένα μπολ ρίχνουμε το εσωτερικό της μελιτζάνα, 4 κουταλιές της σούπας πλιγούρι βρασμένο, λίγο κατίκι, κομμένη πιπεριά πράσινη, αλάτι,πιπέρι και λάδι. Ανακατεύουμε το μείγμα και γεμίζουμε την μελιτζάνα με αυτό. Ψήνουμε στο φούρνο γαι περίπου 30λεπτά στους 2000 C. Θερμίδες για 1 μελιτζάνα: 200  

2) Σαλάτα τύπου σεφ

Προετοιμασία: Σε ένα μπολ βάζουμε πράσινη σαλάτα, 1 αυγό βραστό, ανθότυρο, 2 μικρά λουκάνικα γαλοπούλας, 1 φλιτζάνι καλαμπόκι. Για την σως: 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι, 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι Θερμίδες: 350

3) Ψωμάκια με καπνιστό σολομό και τυρί κρέμα

Προετοιμασία: Χρησιμοποιούμε 2 φέτες ψωμί πολύσπορο φρυγανιμένο, απλώνουμε 2 κουταλάκια του γλυκού light τυρί κρέμα, βαζουμε φέτες καπνιστού σολομού και 2 ροδέλες τομάτα. Θερμίδες: 395

4) Σαλάτα με φαγόπυρο και λιαστή τομάτα

Προετοιμασία: Σε ένα μπολ βάζουμε ανάμεικτη σαλάτα λάχανο-καρότο, 1 φλιτζάνι φαγόπουρο βρασμένο, 4 λιαστές τομάτες, 1 κουταλιά της σούπας ρόδι, 1 κουταλιά της σούπας σταφίδα μαύρη και λίγο τριμμένο καρύδι. Για την σος: 1 κ.σ. βαλσάμικο- ½ κουτάλι του γλυκού μέλι, 1κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, λάδι, αλάτι, πιπέρι Θερμίδες: 265  

5) Σαλάτα με κοτόπουλο και σος αβοκάντο

Προετοιμασία: Χρησιμοποιούμε πράσινη σαλάτα και κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια, μαζί με πολύχρωμες πιπεριές και λίγα ντοματίνια. Για την σως: 1 κομμάτι αβοκάντο ,1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι, 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα, λίγο λεμόνι, λάδι, αλάτι, πιπέρι Θερμίδες: 265

6) Παξιμάδια με πάστα ελιάς, τομάτα και μυζήθρα

Προετοιμασία: Αλείφουμε 2 κουταλάκια του γλυκού πάστα ελιάς σε 2 παξιμάδια ολικής αλέσεως μέτριου μεγέθους. Στην συνέχεια τρίβουμε ντομάτα και μυζήθρα πάνω απο τα παξιμάδια και ρίχνουμε λάδι, αλάτι και ρίγανη. Θερμίδες: 255  

7)  Πατσαβουρόπιτα με σπανάκι

Προετοιμασία: Σε ένα μπολ βάζουμε 1 φλιτζάνι βρώμης, 2 αυγά, ανθότυρο, σπανάκι βρασμένο και ½ φλιτζάνι γάλα. Ανακατεύουμε το μείγμα και βάζουμε λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι και δυόσμο. Στην συνέχεια βάζουμε σε ένα ταψάκι λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά. Θερμίδες  για ένα κομμάτι μέτριο: 155

8) Μπιφτέκια λαχανικών

Προετοιμασία: Κόβουμε σε μικρά κομμάτια 1 μελιτζάνα, 1 κολοκύθι, 1 καρότο, 1 πιπεριά και 5 μανιτάρια. Στην συνέχεια ρίχνουμε 1 και ½ φλ, βρώμη, αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι και ανακατεύουμε το μείγμα. Πλάθουμε τα μπιφτέκια, τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 30λεπτά στους 200 C. Θερμίδες για ένα μπιφτέκι: 150

Ευχαριστούμε πολύ την Κλινική Διαιτολόγο- Διατροφολόγο, Δήμητρα Γλυνού.