Διαγόρας – Καλαμάτα 1-0: Νέα ήττα για την “Μαύρη Θύελλα” στη Ρόδο που συνεχίζει να προβληματίζει…

Ο Διαγόρας πανηγύρισε την πρώτη του νίκη μετά από επτά σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα. Η ομάδα της Ρόδου κέρδισε με 1-0 την Καλαμάτα με σκόρερ τον Λεσάι στο 20′ και μείωσε τη διαφορά από την Καλαμάτα στους 4 βαθμούς, με τους πρώτους να βρίσκονται στην 6η θέση και τους δεύτερους στην 5η.

Η Καλαμάτα δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της αναμέτρησης έχοντας σαν άλλοθι την απουσία βασικών της παικτών (Τάτος, Αρίμπας, Μπαράλες, Κάνιας), δεν κατάφερε να αποδείξει ότι μπορεί να αποτελέσει ομάδα που μπορεί να διεκδικήσει την άνοδο στην Super League.

Η “Μαύρη Θύελλα” δέχθηκε γκολ στο 19′ με τον Λεσάι και στη συνέχεια παρότι είχε τη υπεροχή δεν μπόρεσε επί της ουσίας να αντιδράσει και έφυγε με άδεια χέρια από τη Ρόδο.

Ο Διαγόρας από την άλλη πανηγύρισε νίκη μετά από έξι σερί ήττες που είχε στο πρωτάθλημα.
Πλέον η Καλαμάτα βλέπει με το… κυάλι την κορυφή, αφού είναι στο -14 από την πρώτη Καλλιθέα, η οποία νίκησε με ανατροπή 2-1 τον Ιωνικό στο “Ελ Πάσο”.

Οι κυριότερες φάσεις του αγώνα

20’: Ο Κάτσε έκανε λάθος πάσα, η μπάλα έφτασε στον Φέκκα, ο οποίος τροφοδότησε εξαιρετικά τον Λεσάι και ο τελευταίος με ένα «ξερό» σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής έκανε το 1-0 για τον Διαγόρα.
37’: Τεράστια ευκαιρία για την Καλαμάτα… Ο Άλβες έκανε τη σέντρα, ο Πασάς το γυριστό σουτ υπό την πίεση του Δημητρίου, αλλά ο Γαλάνης απομάκρυνε τη μπάλα
40’: Ο Λούκιτς άφησε για τον Λεσάι, ο οποίος έκανε το δυνατό σουτ, με τον Κόβαλ να μπλοκάρει δύσκολα με δεύτερη προσπάθεια
92’: Κόκκινη κάρτα στον Μουντέ, με 10 παίκτες στο τέλος ο Διαγόρας
94’: Σπουδαία επέμβαση του Γαλάνη σε κεφαλιά του Κωνσταντινόπουλου

Οι συνθέσεις:

Διαγόρας (Ράτκο Ντόστανιτς): Γαλάνης, Αρίας, Ματίγιεβιτς, Δημητρίου, Νικόλης (70’ Τσάβος), Παπατόλιος, Μουντές, Λούκιτς (70’ Βολάκης), Φέκκας (83’ Ροντρίγκες), Λεσάι (83’ Δερμιτζάκης), Ταχματζίδης (60’ Σταματούλας).

Καλαμάτα (Απόστολος Τερζής): Κόβαλ, Τζανακάκης, Στρούγγης, Καρασαλίδης, Βαλεριάνος, Κάτσε, Κοζορώνης (46’ Κωνσταντινόπουλος), Άλβες (70’ Λόπεθ), Ελιβέλτο (61’ Κωτσόπουλος), Ακόστα (46’ Γρίβας), Πασάς.

Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις

Η Athens Kallithea οδεύει με σπασμένα φρένα για τη Stoiximan Super League της σεζόν 2024/25. Κέρδισε με ανατροπή τον Ιωνικό με 2-1, την ώρα που τα Χανιά δεν συνάντησαν δυσκολία κόντρα στον Γιούχτα και ο Διαγόρας πανηγύρισε την πρώτη του νίκη (1-0 την Καλαμάτα) μετά από επτά αγώνες.

Τα αποτελέσματα – 19η αγωνιστική

Διαγόρας – Καλαμάτα 1-0

Χανιά – Γιούχτας 4-1

Athens Kallithea – Ιωνικός 2-1

Ηλιούπολη – Παναθηναϊκός Β΄ 1-3

Παναχαϊκή – Τηλυκράτης 2-1

Δευτερά 19.02.2024

Π.Κ. Ρέντη: Ολυμπιακός Β΄ – Αιγάλεω (16:00 / Action 24)

Η επόμενη αγωνιστική (20ή)

Παναθηναϊκός Β΄ – Ιωνικός

Αιγάλεω – Χανιά

Διαγόρας – Παναχαϊκή

Γιούχτας – Ηλιούπολη

Τηλυκράτης – Καλλιθέα

Καλαμάτα – Ολυμπιακός Β΄