Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ με 36,6% – Βυθίζεται στο 12,9% ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, στο 11,9% το ΠΑΣΟΚ

Το πολιτικό σκηνικό μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές παρουσιάζει η δημοσκόπηση της GPO, που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού STAR. Η έρευνα καταγράφει τη σαφή πρωτιά της ΝΔ, αλλά και τον αντίκτυπο που έχει στον ΣΥΡΙΖΑ η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 36,6%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να σημειώνει νέα πτώση στο 12,9%, ενώ το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έπεται σε απόσταση αναπνοής με 11,9% που δεν δείχνει, ωστόσο, να ωφελείται σημαντικά από τη βουτιά της Κουμουνδούρου.

Δημοσκόπηση GPO

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 8,5%, η Ελληνική Λύση με 5,4%, οι Σπαρτιάτες με 3,5%, η Νίκη με 2,5% και τέλος η Πλεύση Ελευθερίας με 2,3%.

Μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών το 48% θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 13,8% τον Νίκο Ανδρουλάκη και το 12,1% τον Στέφανο Κασσελάκη.

Δημοσκόπηση GPO

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ακολουθεί δεύτερος ο Δημήτρης Κουτσούμπας, τρίτος ο Νίκος Ανδρουλάκης, τέταρτη η Ζωή Κωνσταντοπούλου και πέμπτος ο Στέφανος Κασσελάκης.

Δημοσκόπηση GPO

Τι είναι ιδεολογικά ο Κασσελάκης;

Μόνο το 6,1% των πολιτών θεωρεί ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ιδεολογικά είναι αριστερός. Το 17,4% απαντά κεντροαριστερός, το 15,6% κεντρώος, το 17% κεντροδεξιός και το 14,3% δεξιός ενώ 20,2% απαντά τίποτα από τα παραπάνω.

Δημοσκόπηση GPO

Το 48,6% όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές θεωρούν ότι όσοι διαφωνούν με τις επιλογές Κασσελάκη πρέπει να μείνουν στο κόμμα και να ασκούν κριτική ενώ το 43% θεωρεί ότι πρέπει να αποχωρήσουν.

Δημοσκόπηση GPO

Επίσης μεταξύ όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές το 76,2% θεωρεί ότι η στάση των κ.κ. Φίλη, Σκουρλέτη και Τζουμάκα δεν συμβάλει στην ενότητα του κόμματος και το 77,7% θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανάληψη της ηγεσίας από τον κ. Κασσελάκη κινείται στη σωστή και μάλλον στη σωστή κατεύθυνση.

Δημοσκόπηση GPO

Από την άλλη, το 54,4% των πολιτών κρίνει αρνητικά την πορεία της κυβέρνησης μετά τις εκλογές ενώ το 43,8% την κρίνει θετικά.

Δημοσκόπηση GPO

Το 55,5% θεωρεί ότι η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση.

Δημοσκόπηση GPO

Ανησυχούν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Σε σχέση με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή το 89,8% των ερωτηθέντων ανησυχεί πολύ ή αρκετά για το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης σύρραξης.

Δημοσκόπηση GPO

Σε σχέση με την στάση που πρέπει να τηρήσει η χώρα μας, το 65,4% προτιμά μια αυστηρή στάση ουδετερότητας, το 18,4% προτιμά να πάρει θέση υπέρ του Ισραήλ και το 11,5% να πάρει θέση υπέρ των Παλαιστινίων.

Δημοσκόπηση GPO

Τέλος σε σχέση με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών το 48,4% είναι κατά και μάλλον κατά ενώ το 46% είναι υπέρ και μάλλον υπέρ.

Δημοσκόπηση GPO

Στο θέμα της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια το 67% είναι κατά και μάλλον κατά ενώ το 28,7% είναι υπέρ και μάλλον υπέρ.

Δημοσκόπηση GPO

Πηγή: Star Chanell