Δημοσκόπηση Αlco: Στις 20,6% διαφορά η ΝΔ – Στο 13,5% ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, μια ανάσα από τη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ

Ισχυρό προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, χωρίς αναγωγή επί των εγκύρων, σύμφωνα με το πρώτο μέρος της νέας δημοσκόπησης της ALCO για λογαριασμό του ALPHA.

Η διαφορά μεταξύ της κυβερνώσας παράταξης και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφεται στις 20,6 μονάδες, ενώ τη θέση του δεύτερου κόμματος πλησιάζει το ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου, χωρίς αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 34,1%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο 13,5%, το ΠΑΣΟΚ στο 12,7%, το ΚΚΕ στο 8,6% και η Ελληνική Λύση στο 5,2%.

Εκτός Βουλής βρίσκονται οι Σπαρτιάτες και η Νίκη.

Ερωτηθείς σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της Alco, Κώστας Παναγόπουλος, ανέφερε ότι στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ θα εκινείτο στο 38,%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 15%, το ΠΑΣΟΚ κοντά στο 14% και το ΚΚΕ κοντά στο 10%.

Δημοσκόπηση Αlco: 20,6% διαφορά η ΝΔ -  Στο 13,5% ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, μια ανάσα από τη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ

Στα υπόλοιπα ευρήματα της δημοσκόπησης σχετικά με την ακρίβεια το 43% είπε πως έχει αναγκαστεί να μειώσει τα έξοδά του.

Σχετικά με το αν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση θα βοηθήσουν, το 42% απάντησε “καθόλου”, το 33% “λίγο”, το 14% “αρκετά”, το 2% “πολύ” και το 5% ΔΞ/ΔΑ.

Για τη θέρμανση, το 40% ανησυχεί αρκετά πως θα τη μειώσει, πολύ το 27% λίγο το 17%, καθόλου το 12% και το 4% απάντησε ΔΞ/ΔΑ.

δημ

Στο ερώτημα, αν πιστεύετε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και των υπουργών για αποκλιμάκωση των αυξήσεων στις τιμές, το 52% απαντά “καθόλου”, το 22% “λίγο”, το 17% “αρκετά”, το 3% “πολύ” και το 6% δεν απαντά.

κξγδφκξγ
δημοσκο
δημο
δημσοκ

Στο ερώτημα ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο για πρωθυπουργό το 37% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 30% τον “κανέναν”, το 8% τον Στέφανο Κασσελάκη, το 7% τον Νίκο Ανδρουλάκη, το 6% τον Δημήτρη Κουτσούμπα, το 6% τον Κυριάκο Βελόπουλο, το 2% τον Δημήτρη Νατσιό, το 1% τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και το 5% ΔΓ/ΔΑ.

δημοσ