Γ’ Εθνική: Έναρξη το διήμερο 12-13 Νοεμβρίου με πέντε ομίλους των 14 ομάδων

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε πως η -πολύπαθη- Γ’ Εθνική θα πραγματοποιηθεί με πέντε ομίλους των 14 ομάδων οριστικά, χωρίς να λάβει υπόψιν της το κοινό αίτημα που κατέθεσαν οι σύλλογοι της Πελοποννήσου να βρεθούν σε όμιλο με τις ομάδες του Ιονίου και της Δυτικής Ελλάδας, ενώ το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το διήμερο 12-13 Νοεμβρίου!

Θυμίζουμε, το πλάνο αρχικά ήταν για τέσσερις ομίλους, αλλά η ΕΠΟ αποφάσισε να διεξαχθεί το φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με πέντε, ενώ η άνοδος θα κριθεί σε ειδικό πρωτάθλημα των πέντε πρωταθλητών της κανονικής διάρκειας και από εκεί θα προβιβαστούν οι τέσσερις πρώτοι. Η πρόταση για έξι ομίλους απορρίφθηκε, επειδή θα υπήρχαν όμιλοι με 11 ομάδες.

Ο συνολικός αριθμός των ομάδων που θα πάρουν μέρος είναι 70 εν αναμονή και της οριστικής απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου για την προσφυγή του Πανδραμαϊκού.

Η σχετική ανακοίνωση:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση τις ακόλουθες αποφάσεις.

  • Έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων, το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας θα ξεκινήσει στις 12-13 Νοεμβρίου. Θα διεξαχθεί σε πέντε ομίλους των 14 ομάδων, ενώ η άνοδος στην Super League 2 θα κριθεί σε ειδικό πρωτάθλημα με συμμετοχή των πέντε πρωταθλητών της κανονικής περιόδου (θα προβιβαστούν οι τέσσερις πρώτοι).
  • Έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Ποδοσφαίρου Γυναικών, τα γυναικεία πρωταθλήματα Α’ και Β’ Κατηγορίας θα ξεκινήσουν στις 19-20 Νοεμβρίου.