Γκρεμίστηκε ολοσχερώς το κτήριο της πρώην ταβέρνας «Κοιλάκου» – Ζημιές σε καταστήματα στο παραλιακό μέτωπο

Ο δήμος Καλαμάτας στις αρχές Απριλίου κατεδάφισε τμήμα της πρώην ταβέρνας «Κοιλάκου» στην οδό Ναυαρίνου, αφού το κτήριο έχει περάσει τελεσίδικα στην κατοχή του Ελληνικού Δημοσίου, όπως είχε γίνει γνωστό τότε από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας.

Τα σχέδια του δήμου ήταν πολλά με το επικρατέστερο ότι θα δημιουργηθεί ένα κτήριο που θα είχε σχέση με τον πολιτισμό και τον τουρισμό. Πλέον με την κατάσταση που δημιουργήθηκε από τα κύματα της θάλασσας φαίνεται ότι το κτήριο θα περάσει στην ιστορία αφού δύσκολα μπορεί να σωθεί. Επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν από τους αρμόδιους.

Άμεση η κινητοποίηση του Δήμου για τον καθαρισμό της παραλίας

Άμεση ήταν, από πολύ νωρίς το πρωί, η παρέμβαση του Δήμου Καλαμάτας στον καθαρισμό του παραλιακού δρόμου. Μπουλντόζες, φορτηγά και μηχανήματα εκσκαφής καθώς και η ειδική “σκούπα” του Δήμου ανέλαβαν δράση προκειμένου να καθαρίσουν το οδόστρωμα και τα πεζοδρόμια από τους τόνους άμμου και φερτών υλικών που έβγαλε τη νύχτα η θάλασσα λόγω της θαλασσοταραχής.

Εργαζόμενοι του Δήμου, με τη συνδρομή μηχανημάτων έργου, υπό τις οδηγίες των Αντιδημάρχων Γιάννη Ζαφειρόπουλου και Δημήτρη Μαστραγγελόπουλου, προχώρησαν σε καθαρισμό της οδού και της παραλίας, απομακρύνοντας φερτά υλικά κ.ά., ενώ ακολούθησε πλύσιμο του δρόμου και των πεζοδρομίων.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στη Ναυαρίνου στο τμήμα από Αύρας μέχρι και Γεωργίου Καρέλια, όπου τα κύματα έβγαλαν άμμο στο δρόμο και προκάλεσαν ζημιές σε εξοπλισμό παραλιακών καταστημάτων.

Η κυκλοφορία διακόπηκε προσωρινά για λίγη ώρα έως ότου καθαριστεί το οδόστρωμα και πλέον η κίνηση διεξάγεται κανονικά.