«Γαλάζιες ακρίδες και στην Καλαμάτα»: Ο Τομέας Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρίχνει φως σε νέα υπόθεση απευθείας αναθέσεων – Απάντηση Νίκα

Για “γαλάζιες ακρίδες και στην Καλαμάτα” κάνει λόγο το Τμήμα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και μιλάει για “αδιαφάνεια-διαφθορά των ‘αρίστων’ της κυβέρνησης”.

Αναφέρει ότι “ο κ. Νίκας και ως δήμαρχος Καλαμάτας και ως νυν περιφερειάρχης Πελοποννήσου, επιλέγει (για πολλοστή φορά με απευθείας αναθέσεις, πλήθος έργων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ) την τεχνική εταιρεία του κ. Δώκου, στην οποία ο γιος του είναι συνέταιρος, χρησιμοποιώντας άλλη εταιρεία που διαθέτει ο κ. Μουτσώκος και άλλο Α.Φ.Μ”.

Για την καταγγελία του κεντρικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον βουλευτή Παύλο Πολάκη, που ουσιαστικά αποδέχεται παλιότερη καταγγελία του πρώην περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, ο βουλευτής Μεσσηνίας του κόμματος και τομεάρχης Ανάπτυξης κι Επενδύσεων Αλέξης Χαρίτσης δεν γνώριζε τίποτα κι εξέφρασε την ενόχλησή του, ενώ ενημέρωση δεν είχε και η Νομαρχιακή Επιτροπή.

Χαρακτηριστικά το Τμήμα Διαφάνειας τυ ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: “Οι γαλάζιες ακρίδες απλώθηκαν παντού. Άραγε η αδιαφάνεια-διαφθορά αποτελεί στοιχείο του DNA των ‘αρίστων’ της κυβέρνησης Μητσοτάκη ή είναι κολλητικό μεταξύ τους;

Ο κ. Νίκας και ως δήμαρχος Καλαμάτας και ως νυν περιφερειάρχης Πελοποννήσου, επιλέγει (για πολλοστή φορά με απευθείας αναθέσεις, πλήθος έργων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ) την τεχνική εταιρεία του κ. Δ. Μουτσώκου, στην οποία ο γιος του είναι συνέταιρος, χρησιμοποιώντας άλλη εταιρεία που διαθέτει ο κ. Μουτσώκος και άλλο Α.Φ.Μ.

Στις 19/6/2022 ο κ. Νίκας, χωρίς μελέτη των τεχνικών υπηρεσιών, με ένα πρόχειρο σημείωμα προϋπολογισμού 125.000 ευρώ, επιλέγει τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση [αρ.32.παρ2γ τουΝ4412/2016] για το έργο: «Επισκευή-Βελτίωση πρώην σχολών Παπαφλέσσα», με προϋπολογισμό πάνω από 310.000 ευρώ. Στην διαπραγμάτευση συμμετείχαν τρεις εταιρείες: 1) «PDL A.E» με έδρα την Αθήνα. Μέχρι πρόσφατα ο κ. Μουτσώκος συμμετείχε στο Δ.Σ της εταιρείας. 2) «Αττική Δίοδος Ανώνυμος Τεχνική Εταιρεία» με έδρα την Αθήνα. Ο κ. Δ. Μουτσώκος έχει αναλάβει το 1/3 της εργολαβίας, ως υπεργολάβος των εργασιών που εκτελούνται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, με ανάδοχο την ως άνω εταιρεία. 3) «Δ. Μουτσώκος & Συνεργάτες Ε.Ε.» όπου τελικά υπέγραψε σύμβαση για ποσό 305.289,85 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α 24%).

Πολλές συμπτώσεις κ. Νίκα! Ο κ. Νίκας, δηλαδή, θεώρησε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είναι η μοναδική εταιρεία της Πελοποννήσου, η οποία μπορεί να κατασκευάσει το έργο. Πήρε το έργο με 2% έκπτωση στον υπερτιμημένο προϋπολογισμό, όταν παρόμοια έργα επισκευής κτηρίων από διαγωνιστικές διαδικασίες υπερβαίνουν το 40% έκπτωσης.

Το απύθμενο θράσος, η καταφανής κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος με απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους έχει κοντά ποδάρια. Αυτό βέβαια προκύπτει από ένα αποσαθρωμένο καθεστώς (μη) ελέγχων και ατιμωρησίας και προφανώς από το «σήμα» που στέλνουν από ψηλά, οι μεγάλες γαλάζιες ακρίδες (βουλευτές και υπουργοί) προς τα κάτω, προς τις μικρότερες και εκκολαπτόμενες ακρίδες, για γενικευμένο γιουρούσι στα δημόσια ταμεία…!

Υ.Γ. Έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα σχετικά στοιχεία που συνηγορούν στις παραπάνω οσμές διαφθοράς και πλιάτσικου. Σας βλέπουμε και σας βλέπει πλέον και ο κόσμος κύριοι «άριστοι» της ΝΔ.

Διαφάνεια παντού – έφτασε η ώρα!”.

Με δύο έγγραφα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας απαντά ο Νίκας

Με δύο έγγραφα από την Εθνική Αρχή της Διαφάνειας απαντά ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στη χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο “Γαλάζιες ακρίδες και στην Καλαμάτα”. Ο περιφερειάρχης παραθέτει τα έγγραφα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για τα οποία έχει η Αρχή  ήδη αποφανθεί από τις 17/10/2022 και από τις 18/11/2022  για την υπόθεση που “αποκάλυψε”  ο ΣΥΡΙΖΑ με την ανακοίνωσή του.

Άγνοια για την ανακοίνωση από τα κεντρικά, δηλώνουν Χαρίτσης και Μακρής

Να σημειωθεί οτι για τη χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν άγνοια, μιλώντας στο MessiniaLive τόσο ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην Υπουργός, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος μάλιστα φάνηκε και ενοχλημένος, όσο και ο Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, Γιώργος Μακρής. Να επισημάνουμε οτι η ανακοίνωση εκδόθηκε κεντρικά από το Τμήμα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, επικεφαλής του οποίου είναι ο βουλευτής Παύλος Πολάκης.