Γ΄ Εθνική: Σίφουνας με 4-1 πέρασε η Ρόδος από το Διαβολίτσι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος – Όλα τα αποτελέσματα

Σε υγιεινό περίπατο μετέτρεψε το παιχνίδι της πρεμιέρας η Ρόδος που επικράτησε εκτός έδρας του Α.Ο. Διαβολιτσίου με 4-1 και έστειλε μήνυμα ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος!

Οι «πράσινοι» είχαν καθολική υπεροχή και έφυγαν με τους τρεις βαθμούς της νίκης χάρις σε δυο τέρματα του Μπαρμπαρούση, ενώ από ένα πρόσθεσαν οι Σουλάι και Γκίνο, με τον τελευταίο να αποβάλλεται στο φινάλε του αγώνα.

To ματς

Η Ρόδος μπήκε αποφασισμένη στον αγωνιστικό χώρο για να τελειώσει από νωρίς την αναμέτρηση όντα αρκετά επιθετική. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Νικολόπουλος δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση με τον Βασιλειάδη να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Τα «ελάφια» είχαν κλείσει τον Α.Ο. Διαβολιτσίου στα καρέ του, το οποίο προσπαθούσε να βρει χώρους στην κόντρα δίχως αποτέλεσμα.

Στο 9ο λεπτό ο Νικολόπουλος που έφυγε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, έκανε το παράλληλο γύρισμα για τον Μπαρμπαρούση με τον επιθετικό των «πρασίνων» να στέλνει την μπάλα από κοντά στα δίχτυα. Παρόλα αυτά, το τέρμα ακυρώθηκε, αφού ο βοηθός θεώρησε πως ο Νικολόπουλος ήταν σε αντικανονική θέση. Η συγκεκριμένη φάση έφερε την έντονη αντίδραση των ανθρώπων της Ρόδου.

Στο 24′ τα «ελάφια» είδαν την πίεση τους να αποφέρει καρπούς, με τον Κάμπα να προλαβαίνει να τροφοδοτήσει τον Μπαρμπαρούση, ο οποίος και αυτή τη φορά δεν είχε πρόβλημα να νικήσει τον Βασιλειάδη με το τέρμα να μετράει κανονικά. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Νικολόπουλος με συστημένη σέντρα βρήκε τον Μπαρμπαρούσης ο οποίος με προβολή πέτυχε το δεύτερο του προσωπικό τέρμα αλλά και της ομάδας του.

Οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Κουρμπανά έλεγξαν το παιχνίδι εύκολα μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, με αποτέλεσμα το 2-0 να είναι το σκορ του πρώτου 45λεπτου. Με το ξεκίνημα της επανάληψης ήταν η σειρά του Σουλάι να χριστεί σκόρερ, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Τρόκα πήρε την κεφαλιά μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Πριν συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο η Ρόδος πέτυχε και τέταρτο τέρμα με δράστη αυτή τη φορά τον Γκίνο, ο οποίος με όμορφο σουτ μέσα από την περιοχή ανέβασε ακόμα περισσότερο το δείκτη του σκορ.

Από εκεί και έπειτα μέχρι και το φινάλε της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να ελέγχουν το παιχνίδι, έχοντας ακόμα κάποιες ευκαιρίες για να διευρύνουν ακόμα περισσότερο το υπέρ τους προβάδισμα. Το μόνο που κατάφερε ο Α.Ο. Διαβολιτσίου ήταν να μειώσει στο 53′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ηλιόπουλου σε ανατροπή του Κανταρτζή στον Μουλιάτο.

Το μόνο μελανό σημείο για τους «πράσινους ήταν η αποβολή του Γκίνου λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης όταν κατά την διάρκεια της αντικατάστασης του είχε μια αψιμαχία με αντίπαλο ποδοσφαιριστή.

Οι συνθέσεις:

Α.Ο. Διαβολιτσίου (Κώστας Παλαμάρας): Βασιλειάδης, Σταματελόπουλος, Βέλλης, Καντούτσης, Μπαλόπουλος, Πιτσιλής, Στραβάκος, Θώδης, Δημητρίου, Μουλιάτος, Ηλιόπουλος.

Α.Σ. Ρόδος (Νίκος Κουρμπανάς): Μανουσάκης, Σουλάι, Κανταρτζής, Νικολόπουλος, Τρόκα, Βογιατζής Β., Γκίνο (85′ Ζόγας), Τσούτσης (91′ Σπ. Βογιατζής), Τζουανάκης, Κάμπα (85′ Τσανάκου), Μπαρμπαρούσης (67′ Παντίδος).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

ΑΟ Διαβολιτσίου – ΑΣ Ρόδου 1-4 (54′ Ηλιόπουλος πεν / 25′-29′ Μπαρμπαρούσης, 48′ Σουλάι, 50′ Γκίνο)

ΑΕ Ερμιονίδας – Πανιώνιος 0-0

Πανγυθεατικός – Πανηλειακός 1-1 (90+1′ Κουρτέσης πεν / 32′ Λίμα)

Ιάλυσος – Αιολικός 1-2 (34′ Δελαπόρτας / 53′ αυτογκόλ, 66′ Αποστολόπουλος)

ΑΕ Μυκόνου – Φοίνικας Νέας Επιδαύρου 0-0

Παναργειακός – ΑΟ Πυλίου 1-2 (38′ Πλαστουργός / 52′ Γκίκα πεν, 90+4′ Τουργαΐδης)

Αίας Γαστούνης – ΑΠΣ Πάτραι 2-1 (17′, 41′ / 23′ )

2η αγωνιστική (20/11)

Πανγυθεατικός – ΑΕ Ερμιονίδας
Πανιώνιος – Ιάλυσος
Πανηλειακός – ΑΕ Μυκόνου
Αιολικός – Παναργειακός
Φοίνικας Νέας Επιδαύρου – ΑΟ Διαβολιτσίου
ΑΟ Πυλίου – Αίας Γαστούνης
ΑΣ Ρόδου – ΑΠΣ Πάτραι

Πηγή: XXSports