Mudobasket 2023 ΗΠΑ – Γερμανία 111-113: “Μυθική” νίκη των “πάντσερ” με ρεσιτάλ απέναντι στους ΝΒΑers και πρόκριση στον τελικό

Η Γερμανία πυροδότησε την μεγαλύτερη «βόμβα» του Mundobasket κόντρα στις ΗΠΑ, στον καλύτερο ημιτελικό στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων και πέταξε για τελικό απέναντι στη Σερβία.

Η απίθανη Γερμανία ολοκλήρωσε το «μπαμ» του Mundobasket, έριξε στο καναβάτσο τους Αμερικανούς (111-113) και πάει στον μεγάλο… Ευρωπαϊκό τελικό κόντρα στην Σερβία.

Τελικά μήπως και το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που παίζουν 5 εναντίον 5 και στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί;

Η Γερμανία έχει ήδη ολοκληρώσει το έπος, έχει κάνει την καλύτερη πορεία στην ιστορία της σε Παγκόσμια Κύπελλα, μετά την τρίτη θέση που είχε πάρει το 2002 και πάει στον τελικό της Κυριακής απέναντι στους Σέρβους του απίθανου Μπογκντάνοβιτς, για να γράψει την τελευταία χρυσή σελίδα.

Οι Αμερικάνοι για ακόμη μία διοργάνωση έδειξαν κατώτεροι των απαιτήσεων που πάντα υπάρχουν από την team USA (την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου).

Η Γερμανία, με όλους τους παίκτες της δωδεκάδας να πραγματοποιούν το τουρνουά της ζωής τους έδειξε τα δόντια της στους νωθρούς Αμερικανούς, άντεξε στον ρυθμό NBA που είχε το παιχνίδι και με το σκορ να πηγαίνει σε δυσθεώρητα επίπεδα, απέδειξε πως ήρθε να καταφέρει το ακατόρθωτο, να αφήσει τη γενιά του Νοβίτσκι πίσω και να μείνει στην ιστορία ως η καλύτερη γερμανική ομάδα που έχει εμφανιστεί ποτέ.

Μία ομάδα που στη διοργάνωση που είχε πραγματοποιηθεί στη Κίνα πριν από 5 χρόνια κατετάγη 18η, βρήκε πρωταγωνιστές που πολλοί μπορεί να μην τους υπολόγιζαν, οι οποίοι τη στέλνουν στον τελικό της Μανίλα.

Ο Αντρέας Όμπστ σε μία εμφάνιση ανάλογη με αυτή που είχε πραγματοποιήσει στον περσινό προημιτελικό του Eurobasket απέναντι στην Ελλάδα (19 πόντοι τον περασμένο Σεπτέμβριο), πέτυχε 24 πόντους με 4/8 τρίποντα, 2/3 δίποντα και 8/9 βολές, ενώ είχε ακόμη και 6 ασίστ πήρε από το χέρι την «Νασιονάλμανσαφτ» και την έστειλε στο παιχνίδι για το χρυσό.

Από κοντά και οι εκπληκτικοί Φρανς Βάγκνερ και Ντάνιελ Τάις με 22 και 21 πόντους αντίστοιχα, αλλά και ο Σρέντερ που «μίλησε» στο τέλος (17 πόντους, 9 ασίστ) βοήθησαν στον γερμανικό θρίαμβο.

Για την team USA ο Άντονι Έντουαρντς συνέχισε το εκπληκτικό του τουρνουά με 23 πόντους, άλλους 21 πρόσθεσε ο Ριβς, που ήταν καθοριστικός στο τέλος του αγώνα και με δικές του προσπάθειες μπήκε ξανά στο παιχνίδι η Αμερική.

Ο Μπράνσον (15 πόντους) ήταν αυτός που κράτησε την USA κοντά στο σκορ στις αρχές της 4ης περιόδου, με τον Μπρίτζες να μην βοηθά στο δεύτερο ημίχρονο, μένοντας στους 17 πόντους (είχε 15 στο πρώτο ημίχρονο).

Η Γερμανία ήταν μπροστά σε όλο το παιχνίδι, έφτασε μέχρι και στο +12 και στο τέλος άντεξε στην αντεπίθεση που έκανα οι Αμερικάνοι, αλλά ήταν αργά.

Ευρωπαϊκός τελικός λοιπόν την Κυριακή (Γερμανία – Σερβία), τα δύο αουτσάιντερ των ημιτελικών πέρασαν στο μεγάλο ραντεβού και έστειλαν στους NBAers Αμερικής και Καναδά να παλεύουν για το χάλκινο μετάλλιο.

Τα δεκάλεπτα: 31-33, 60-59, 84-94, 111-113

Οι συνθέσεις:

Τα highlights του παιχνιδιού:
Πού και πότε θα δείτε τον τελικό του MundoBasket 2023 

Οι δύο σημερινοί αγώνες έφεραν ισάριθμες μεγάλες εκπλήξεις με δύο ευρωπαϊκές χώρες πλέον να διεκδικούν το χρυσό μετάλλιο του MundoBasket 2023

Δύο επικές αναμετρήσεις διεξήλθαν σήμερα με τις Σερβία και Γερμανία να ρίχνουν από τη διεκδίκηση του υψηλότερου σκαλιού του βάθρου τις Καναδά και ΗΠΑ αντίστοιχα και να παίρνουν αυτές το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό.

Αυτός θα διεκδικηθεί από δύο ευρωπαϊκές χώρες και έχουν ήδη γίνει γνωστοί οι ώρες και τα τηλεοπτικά κανάλια που θα τα καλύψουν.

  • Ο μικρός τελικός: ΗΠΑ – Καναδάς (10/9, 11:30, ΕΡΤ1/Novasports Start)
  • Ο μεγάλος τελικός: Γερμανία – Σερβία (10/9, 15:40,  ΕΡΤ1/Novasports Start)