Βόλος-Παναθηναϊκός 0-2: Πήρε το τρίποντο και περιμένει στην κορυφή (vid)

Με τον κόσμο στο πλάι τους οι “πράσινοι” επικράτησαν με γκολ των Ιωαννίδη και Σπόραρ, κάνοντας και διαχείριση ενόψει ντέρμπι. 

Ψυχολογία, ανωτερότητα ποιοτική και αγωνιστική, κίνητρο στα ύψη και περίπου 10.000 φιλάθλους στο πλευρό του. Με όλα αυτά ο Παναθηναϊκός δεν γινόταν να μη νικήσει στο Πανθεσσαλικό τον Βόλο, παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων που σε καμία περίπτωση δεν έδειξαν έλλειψη διάθεσης. Παρότι κράτησαν με παθητικό ρόλο για ένα ημίχρονο, η ανωτερότητα του «τριφυλλιού» έφερε το 0-2.

Σε μια αναμέτρηση που είχε τον Ιωαννίδη λυτρωτή και πάλι, να ανοίγει το σκορ για τους «πράσινους» και τον Σπόραρ να «καθαρίζει» το ματς. Εξαιρετικός ο ενδεκαδάτος Μαντσίνι, με δύο ασίστ.

Πέρα απ’ τη νίκη, ο Γιοβάνοβιτς έκανε τη διαχείριση που ήθελε, φρεσκάροντας την ενδεκάδα και μοιράζοντας χρόνο για να κρατήσει ενέργεια το «τριφύλλι» ενόψει του… τελικού με την ΑΕΚ.

Το ματς άρχισε με τον Βόλο να προσπαθεί να κλείσει χώρους, έχοντας παθητικό ρόλο και αρκετή σκοπιμότητα στο παιχνίδι του. Δοκιμάζοντας να «σπάσει» το ρυθμό, να «παγώσει» το ματς και να μην επιτρέψει στον Παναθηναϊκό να έχει το τέμπο υπέρ του. Οι «πράσινοι» απ’ την άλλη, έδειξαν να δυσκολεύονται απέναντι σε αυτή τη λογική αγώνα.

Στο 4’ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή, με τον Κώτσιρα να σουτάρει και τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Η μεγάλη φάση για το «τριφύλλι» ήρθε στο 17’. Ο Παλάσιος έκανε το γύρισμα, η μπάλα στρώθηκε στον Μαντσίνι που έκανε άστοχο σουτ από κοντά χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει.

Η μπάλα πήγε στα δίχτυα στο 25’ από κεφαλιά του Παλάσιος, όμως ο Αργεντινός ήταν εκτός θέσης και υποδείχθηκε οφσάιντ, οπότε σωστά δε μέτρησε το γκολ.

Δέκα λεπτά μετά, ήρθε η πιο μεγάλη φάση για τους φιλοξενούμενους. Διπλή μοναδική ευκαιρία με τον Ιωαννίδη και τον Βέρμπιτς μέσα απ’ την περιοχή να μην κατορθώνουν να σκοράρουν.

Στο 41’ ο Παλάσιος έκανε το γύρισμα, με τον Άλχο να διώχνει τελευταία στιγμή προ του Βέρμπιτς που ήταν έτοιμος να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Έτσι το πρώτο μέρος οδηγήθηκε με τον Παναθηναϊκό κυρίαρχο, τον Βόλο να παίζει άμυνα και το 0-0 να «σφραγίζει» τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Η λύση για τον Παναθηναϊκό ήρθε με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Μόλις μετά από 15 δευτερόλεπτα για την ακρίβεια.

Στην πρώτη επίθεση των «πράσινων», ο Κώτσιρας βρήκε τον Μαντσίνι, ο Αργεντινός γύρισε στο δεύτερο δοκάρι και ο Ιωαννίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 των «πράσινων».

Δύο λεπτά μετά το τέρμα του Ιωαννίδη, ο Βέρμπιτς είχε την ευκαιρία να πετύχει το 0-2, όμως τη σπατάλησε με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 51’ ο Ιωαννίδης δεν πρόλαβε την μπάλα στην προσπάθεια που έγινε, για να τη στείλει στα δίχτυα. Ο Παναθηναϊκός παρά το προβάδισμά του, ήθελε να βρει και δεύτερο γκολ για να είναι πιο άνετος.

Το σουτ του Παλάσιος στο 53’ έπεσε και μπλόκαρε ο Κότνικ. Ο Παναθηναϊκός είχε επιβάλλει πλήρως το ρυθμό του, δεν είχε πλέον άγχος και έτσι το δεύτερο γκολ ήταν θέμα χρόνου να έρθει. Και ήρθε στο 65’. Με δημιουργό και πάλι τον Μαντσίνι μετά από εξαιρετική συνεργασία και κυκλοφορία μπάλας από 7 «πράσινους», ο Αργεντινός σέντραρε και ο Σπόραρ που είχε περάσει στο ματς πέντε λεπτά πριν, με κεφαλιά ψαράκι έκανε το 0-2.

Ο ρυθμός μειώθηκε απ’ τον Παναθηναϊκό που πλέον και με τις αλλαγές του Γιοβάνοβιτς φάνηκε να θέλει να κρατήσει ενέργεια για το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ. Στο 73’ ο Σάρλια είχε την ευκαιρία με πλασέ, αλλά ο Κότνικ μπλόκαρε. Πέντε λεπτά μετά, ο Σπόραρ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Βόλος ουσιαστικά εμφανίστηκε επιθετικά στο 80ο λεπτό, όταν ο Μπαριέντος σούταρε ωραία με την μπάλα να φεύγει άουτ. Τρία λεπτά μετά οι γηπεδούχοι δοκίμασαν και πάλι να γίνουν απειλητικοί, με τους φιλοξενούμενους να διώχνουν σε κόρνερ.

Στο 90’ ο Μπερνάρ έκανε υπέροχη προσπάθεια και πάσα, αλλά ο Σπόραρ δεν πρόλαβε την μπάλα. Έτσι το ματς οδηγήθηκε στην ολοκλήρωσή του με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τη νίκη όπως ήθελε και να φτάνει στους 75 βαθμούς, τη στιγμή που ο Βόλος έμεινε στους 40.

Οι συνθέσεις:

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ, Άλχο, Σιέλης, Πίρινεν, Λούνα, Τσοκάνης (46’ Μπαριέντος), Μεταξάς (82’ Οικονομόπουλος), Γκάγκι (67’ Σι), Τσιρίνος (67’ Πιρές), Ντέλετιτς, Οζέγκοβιτς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (74’ Πούχατς), Ρουμπέν, Τσέριν (68’ Τσόκαϊ), Παλάσιος (60’ Μπερνάρ), Βέρμπιτς (69’ Κλάινχαϊσλερ), Μαντσίνι, Ιωαννίδης (60’ Σπόραρ).

Τα highlights του παιχνιδιού: