Βόλος – Παναθηναϊκός 0-2: Άνετη πρόκριση με Τσέριν, Σπόραρ και τώρα ΠΑΟΚ (vid)

Παίζοντας με πολλούς «αναπληρωματικούς», ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα 2-0 το Βόλο στο Πανθεσσαλικό με γκολ των Τσέριν – Σπόραρ και «κλείδωσε» την πρόκρισή του στους προημιτελικούς του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας, εναντίον του ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα επικράτησε στο «Πανθεσσαλικό» και με συνολικό σκορ 5-0, πήρε την πρόκριση εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ. Τσέριν και Σπόραρ τα γκολ των «πρασίνων», για έκτο σερί παιχνίδι σε όλες τις διοργανώσεις έμειναν χωρίς γκολ οι Θεσσαλοί.

Ο Λοντίγκιν ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Πούχατς, δεξιός ο Σάντσες και ο Πούγγουρας με τον Σάρλια στο κέντρο της άμυνας. Ρούμπεν. Τσέριν, Τσοκάι η τριπλέτα στη μεσαία γραμμή. Βέρμπιτς, Βαγιαννίδης στα άκρα και στη κορυφή ο Ιωαννίδης.

Το παιχνίδι είχε αργό ρυθμό στο ξεκίνημα, με τον Παναθηναϊκό να έχει την μπάλα στα πόδια του όπως αναμενόταν, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες και να γίνει απειλητικός. Οι γηπεδούχοι στέκονταν καλά στην άμυνα και προσπαθούσαν να «χτυπήσουν» στην κόντρα.

Στο 15′ οι «πράσινοι» είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο ματς, με τον Βαγιαννίδη να κάνει ωραίο γύρισμα από τα δεξιά, να βρίσκει τον Βέρμπιτς στο ύψος του πέναλτι, με το πλασέ του τελευταίου όμως να περνάει λίγο άουτ. Το σκηνικό δεν άλλαξε και για τα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, με τον Βόλο να έχει μια καλή στιγμή με τον Καρτάλη να κάνει συρτό σουτ και να στέλνει τη μπάλα άουτ στο 37′.

IN TIME SPORTS
Τσέριν… 3/3!

Ο Παναθηναϊκός χωρίς να πιάσει κάποια φοβερή και τρομερή απόδοση, ήταν καλύτερος, απείλησε και τελικά βρήκε το γκολ στο 41′. Ο Ιωαννίδης πρόλαβε τον Ασλανίδη και τον Κότνικ και από πλάγια θέση έκανε το σωστό. Κοντρόλαρε, είδε τις επιλογές που είχε και με υπέροχη πάσα έδωσε την ευκαιρία στον Τσέριν να ανοίξει το σκορ.

Ο Σλοβένος μέσος πέτυχε το τρίτο του γκολ με την πράσινη φανέλα, έχοντας σκοράρει μόνο εις βάρος της ομάδας από την Μαγνησία. Γκολ στο πρωτάθλημα, γκολ και στα δύο ματς του Κυπέλλου σε ένα μοναδικό 3 στα 3.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 45λέπτου, ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Πούχατς στον Τάχατο, μετά από παρέμβαση του VAR όμως η απόφαση άλλαξε καθώς ο παίκτης του Βόλου ήταν οριακά εκτός περιοχής, σύμφωνα με τον Παπαδόπουλο και δόθηκε φάουλ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

4-4-2, γκολ ο Σπόραρ και τώρα ΠΑΟΚ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς τον Σπόραρ στο 65′, δίπλα στον Ιωαννίδη και για ένα τέταρτο, μέχρι να βγει ο Έλληνας φορ, ο Παναθηναϊκός έπαιξε 4-4-2, για πρώτη φορά σε ένα παιχνίδι που δεν… καιγόταν για γκολ. Σκέψεις ενόψει της συνέχειας ή όχι, θα το δείξουν τα επόμενα παιχνίδια. Ο ρυθμός του αγώνα άνοιξε, με τον Βόλο να απειλεί με ένα σουτ του Οζέγκοβιτς που κατέληξε στην αγκαλιά του Λοντίγκιν και το ”τριφύλλι” να έχει δύο καλές στιγμές με Σπόραρ και Παλάσιος που δεν βρήκαν στόχο.

Η είσοδος του κεφάτου Μπερνάρντ άλλαξε προς το καλύτερο τους ”πράσινους” και στο 80′ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βραζιλιάνου μέσου, ο Σάντσες πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και στο δεύτερο ο Σπόραρ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Με δύο νίκες και συνολικό σκορ 5-0, ο Παναθηναϊκός πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις:

ΒΟΛΟΣ: Kότνικ, Ουές, Τάχατος, Σιέλης, Ασλανίδης, Μεταξάς (66’ Ντέλετιτς), Καρτάλης, Τσιρίνος (66’ Μπαριέντος), Μεσκίδα, Γκάγκι, Κούτσιας (46’ Οζέγκοβιτς).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν, Σάντσες, Σάρλια, Πούγγουρας (82’ Κουρμπέλης), Πούχατς (75’ Παλάσιος), Πέρεθ (64’ Σπόραρ), Τσόκαϊ, Τσέριν, Βαγιαννίδης (82’ Κώτσιρας), Ιωαννίδης, Βέρμπιτς (64’ Σπόραρ).

Τα highlights του παιχνιδιού: