Βασιλόπουλος για «Μπιρμπίτα»: Η μετεγκατάσταση των Ρομά της Αγίας Τριάδας εξαρτάται από την αδειοδότηση, τη χρηματοδότηση και τη βούλησή τους

Σήμερα, Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022, ο Δήμαρχος Καλαμάτας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την υπόθεση της «Μπιρμπίτα» και της εκεί μετεγκατάστασης ΡΟΜΑ, ανέφερε:

«Κατ’ αρχήν πρέπει να πω ότι προφανώς υπάρχει και συναρμοδιότητα.  Πραγματικά μας έχει στείλει η Περιφέρεια ένα έγγραφο που μας λέει ότι μας παραχωρεί τη Μπιρμπίτα, αν θέλουμε να την παραλάβουμε για να μπορέσει να γίνει εκεί η μετεγκατάσταση των ΡΟΜΑ που βρίσκονται στην Αγία Τριάδα.

Μας έστειλε έγγραφο και ο Γενικός Γραμματέας Καταπολέμησης Φτώχειας, ο κ. Σταμάτης, κι εμείς απαντήσαμε σε αυτό το έγγραφο ότι θα πρέπει να μας πει πρώτα αν ο χώρος αυτός είναι κατάλληλος. Γιατί αν τον πάρουμε και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα δεν έχει κανένα νόημα. Ήρθε λοιπόν η απάντηση από τη Γενική Γραμματεία ότι μακροσκοπικά ο χώρος είναι κατάλληλος.

Έτσι, λοιπόν εμείς έχουμε έτοιμο το έγγραφο προς την Περιφέρεια, ενώ έχουμε ήδη ειδοποιήσει την Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης Φτώχειας ότι είμαστε έτοιμοι να έρθει το κλιμάκιο το δικό τους, που όπως μας έχουν πει αποτελείται από τεχνοκράτες προκειμένου να συνεργαστούν με τις δομές του Δήμου Καλαμάτας για να ξεκινήσει η καταγραφή του προφίλ της κάθε οικογένειας που διαμένει στον καταυλισμό της Αγίας Τριάδας. 

Θα προηγηθεί αυτό, λοιπόν, θα πάρουμε στα χέρια μας την έκθεση αυτή και μετά την έκθεση θα μιλήσουμε για οτιδήποτε άλλο. Εμείς θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα της Αγίας Τριάδας. Αν ο χώρος είναι κατάλληλος ή όχι ή αν μπορεί να γίνει μετεγκατάσταση, θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα: από την αδειοδότηση, από τη χρηματοδότηση, από τη βούληση των ανθρώπων εκεί».