Αύριο η ανακήρυξη των κομμάτων που θα λάβουν μέρος στις εκλογές – Αναμονή για το κόμμα Κασιδιάρη

Είκοσι ημέρες πριν από τις κάλπες και το πολιτικό θερμόμετρο χτυπάει κόκκινο ενώ αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακήρυξη των κομμάτων που θα πάρουν το πράσινο φως για τις εκλογές.

Σε όλη τη χώρα πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις για την πρωτομαγιά ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στην Κηφισιά και ζήτησε ισχυρή στήριξη της Νέας Δημοκρατίας για να μην υπάρχουν περιθώρια σχηματισμού κυβέρνησης ηττημένων.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε μία συμβολική κίνηση επέλεξε να μιλήσει σε συναυλία του ΣΥΡΙΖΑ στην Δραπετσώνα. Επιμένει πως είναι εφικτός στόχος η δημιουργία μίας προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας.

Κοντά τους απεργούς στην συγκέντρωση των συνδικάτων για την Πρωτομαγιά στην πλατεία Κλαυθμώνος βρέθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Στην πλατεία Συντάγματος με το ΠΑΜΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Κυριάκος Βελόπουλος απηύθυνε εκ νέου πρόσκληση συμπόρευσης στα κόμματα που αποκλείστηκαν από την εκλογική διαδικασία, ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης δημοσιοποίησε το πρόγραμμα εκατό ημερών του ΜέΡΑ25.

Την ίδια ώρα αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το κόμμα Κασιδιάρη, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ έχουν καταθέσει στον Άρειο Πάγο υπόμνημα κατά του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη ενώ ήδη απορρίφθηκε ομόφωνα η αίτηση εξαίρεσης που είχε υποβάλει το “εθνικό κόμμα Έλληνες” σε βάρος τριών δικαστών του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου.

Συγκεκριμένα, αύριο Τρίτη 2 Μαΐου, αναμένεται η απόφαση του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου για τα κόμματα, που θα πάρουν το “πράσινο φως” για να συμμετάσχουν τελικά στις εκλογές 2023.

Οι εργασίες της διάσκεψης ξεκίνησαν, μετά και την απόρριψη της αίτησης που είχε καταθέσει το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, για εξαίρεση τριών δικαστών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ την Τρίτη αναμένεται από την Διάσκεψη Α1 ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου η ανακήρυξη των κομμάτων που θα πάρουν μέρος στις εκλογές. Μαζί, θα κριθεί και η νομιμότητα της συμμετοχής του κόμματος Κασιδιάρη, “Έλληνες”.

Υπενθυμίζεται πως απορρίφθηκε το αίτημα Κασιδιάρη για εξαίρεση τριών δικαστών του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, που τους κατηγορούσε για αμεροληψία και για προπαρασκευαστικές ενέργειες με σκοπό να αποκλειστεί το κόμμα του από τις εκλογές.