ΑΤΡ 500 Vienna: Ήττα του Στέφανου Τσιτσιπά απ’ τον Τσόριτς με 2-1 και πρόωρος αποκλεισμός στη Βιέννη

Η μάχη του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Μπόρνα Τσόριτς ήταν μεγάλη, συναρπαστική και κρίθηκε στις λεπτομέρειες αλλά δεν ήταν υπέρ του Έλληνα πρωταθλητή. Ο Κροάτης, νούμερο 27 στον κόσμο, επικράτησε 2-1 σετ (4-6, 6-4, 7-6) έπειτα από 2 ώρες και 45 λεπτά του κορυφαίου Έλληνα τενίστα (νούμερο 5), ο οποίος αποκλείστηκε πρόωρα απ’ το τουρνουά της Βιέννης καθώς δεν προχώρησε πέρα απ’ τους 16 μολονότι είχε υψηλές βλέψεις. Ο Τσιτσιπάς έχασε για τρίτη φορά απ’ τον Τσόριτς όπως συνέβη στο US Open του 2020 αλλά και στο Σινσινάτι εφέτος.

Το πρώτο σετ ήταν ισορροπημένο μέχρι και το ένατο γκέιμ (5-4) οπότε έσπασε για πρώτη φορά το σερβίς ενός παίκτη. Κι ήταν ο Τσιτσιπάς εκείνος που έπειτα από μεγάλη μάχη, έσπασε το σερβίς του αντιπάλου του για το 6-4. Προηγουμένως ο Τσόριτς έσωσε τέσσερα σετ πόιντ αλλά στο πέμπτο λύγισε. Ο Τσιτσιπάς πήρε το πρώτο σετ έπειτα από 45 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ το παιχνίδι είχε ανάλογη εικόνα αλλά αντίστροφη κατάληξη καθώς ο Τσόριτς ήταν εκείνος που πέτυχε το μπρέικ στο καθοριστικό ένατο γκέιμ για το 5-4, προτού τελειώσει το σετ στο 6-4 μετά από 45 λεπτά.

Σε εκείνο το σημείο το μομέντουμ φάνηκε να είναι με τον Κροάτη, ο οποίος μπήκε με καλύτερη ψυχολογία στο τρίτο και τελευταίο σετ. Μάλιστα στο πέμπτο γκέιμ πίεσε και έκανε μπρέικ (3-2) στον Τσιτσιπά που έσβησε τρία μπρέικ πόιντ, όχι όμως και το τέταρτο. Ο Έλληνας πρωταθλητής όμως είχε άμεση απάντηση καθώς ισοφάρισε στο επόμενο γκέιμ σε 3-3 σπάζοντας το σερβίς του Τσόριτς. Τελικά οι δυο τενίστες έλυσαν τις… διαφορές τους στο τάι μπρέικ φτάνοντας μέχρι το 6-6.

Κι εκεί η μάχη ήταν μεγάλη με τους δυο παίκτες να προσπαθούν με κάθε τρόπο να κυριαρχήσουν. Από το 2-2 ο Τσόριτς βρέθηκε στο 5-2 με τρεις σερί πόντους, ο Τσιτσιπάς μείωσε σε 5-4 αλλά ο Κροάτης καθάρισε το σετ και το ματς με 7-4 και πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης για την οχτάδα.