Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 0-3: Απόδραση από την Αρκαδία για τον “λαβωμένο” δικέφαλο

Με τον Ελίασον να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά και τον Αστέρα να μένει με 10 παίκτες, η ΑΕΚ έφυγε με το τρίποντο από την Τρίπολη.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα του δευτέρου ημιχρόνου, επικρατώντας με 3-0 του Αστέρα.

Ο Ελίασον άνοιξε τον δρόμο για την ΑΕΚ, στο ίδιο γήπεδο όπου πέρυσι αποχώρησε με κάταγμα περόνης. Με 10 παίκτες άφησε στο 52ο λεπτό τον Αστέρα ο Τάσος Σιδηρόπουλος και η Ενωση βρήκε άλλα δύο γκολ με «δράστες» τους Μοχαμάντι και Τσούμπερ.

Δεύτερο διαδοχικό τρίποντο για τους «κιτρινόμαυρους» που ανέβηκαν στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα (17 π.), περιμένοντας πλέον και το αποτέλεσμα του ντέρμπι αιωνίων.

Λυτρωτής Ελίασον

Με πολλές απουσίες και τον Πινέδα στον πάγκο παρατάχθηκε η ΑΕΚ στην Τρίπολη.

Με σουτ του Καλτσά στο 5ο λεπτό ξεκίνησε η αναμέτρηση, ενώ ο Τσούμπερ «απάντησε» για την Ενωση στο 7′.

Στο 12ο λεπτό, η κεφαλιά του Μάνταλου πέρασε άουτ, ενώ στο 23′ οι Αρκάδες σπατάλησαν τεράστια ευκαιρία: Ο Αστέρας έφυγε στην κόντρα και ο Καλτσάς με τρομερό διαγώνιο σουτ, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Με το ένα λάθος να διαδέχεται το άλλο από την πλευρά των παικτών της ΑΕΚ, ο Αστέρας, έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ στο 31ο λεπτό. Ωστόσο, ο Στάνκοβιτς είχε αντίθετη άποψη, σταματώντας με το πόδι τον Κρέσπι.

Πολλά τα φάουλ και οι κάρτες στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», με την Ενωση να… χτυπάει τελικά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο Τσούμπερ πάτησε περιοχή, έκανε τη σέντρα και στο δεύτερο δοκάρι με πολύ καλό τελείωμα ο Ελίασον έγραψε το 1-0.

Η αποβολή τα έκανε όλα πιο απλά

Με καθυστέρηση ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, καθώς έξω από το γήπεδο επικράτησε χαμός με τους αστυνομικούς και τους οπαδούς της ΑΕΚ.

Το έργο έγινε ακόμα πιο εύκολο για την Ενωση στο 52′. Ο Τάσος Σιδηρόπουλος έδωσε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Καστάνιο, αφήνοντας με δέκα παίκτες τον Αστέρα. Μια απόφαση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από πλευράς Αρκάδων.

Στο 66′ το ωραίο σουτ του Γιόνσον πέρασε άουτ, ενώ στη συνέχεια ο Ματίας Αλμέιδα ανακάτεψε την… τράπουλα της ενδεκάδας.

Τα λεπτά περνούσαν υπέρ των κιτρινόμαυρων και στο 77′ η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Μετά από κόρνερ του Ελίασον, ο Μοχαμάντι με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 0-2.

Το κερασάκι στην τούρτα του θριάμβου για την ΑΕΚ μπήκε από τον Στίβεν Τσούμπερ με ωραίο πλασέ εκτός περιοχής.

Κάπως έτσι, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έφτασε στη νίκη και προετοιμάζεται για το ματς της Πέμπτης κόντρα στη Μαρσέιγ.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Άλβαρες, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Γκαρθία, Μουνάφο (73′ Σουρλής), Γκρόζντανιτς (46′ Αλάγκμπε), Ρεγκίς, Καλτσάς (55′ Χριστόπουλος), Μπαρτόλο (73′ Ζουγλής), Μιριτέλο (82′ Μάντζης).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί (72′ λ.τρ. Μοχαμάντι), Κάλενς, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι, Γιόνσον (72′ Φαν Βέερτ), Τσούμπερ, Ελίασον, Μάνταλος, Αραούχο (46′ Πινέδα).

Τα highlights εδώ