ΑΣΕΠ: Όλες οι απαντήσεις σε μια ερώτηση σωστές γιατί… δεν ήταν καλή η φωτοτυπία

Ο ορισμός του «απίστευτο και όμως ελληνικό» στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο 4 Μαρτίου.

Ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ επέστρεψε μετά από αρκετά χρόνια με τις αιτήσεις των πολιτών να ξεπερνούν τις 100.000 καθώς ειδικά για κατηγορίες επαγγελμάτων, όπως οι εκπαιδευτικοί, η ευκαιρία για διορισμό στο Δημόσιο, ήρθε με καθυστέρηση.

Παρά την προετοιμασία που υποθέτει κανείς ότι υπήρξε για τη διεξαγωγή του, στις απαντήσεις των θεμάτων που γνωστοποίησε σήμερα η Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού διαπιστώνεται ότι σε ερωτήσεις  του μαθήματος «Δοκιμασία Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας» όλες οι απαντήσεις θα θεωρηθούν σωστές!

Το γιατί ξεπερνά ίσως και το γεγονός. Αιτία λοιπόν, σύμφωνα με την ανακοίνωση είναι η μη ευκρίνεια στη φωτοτύπηση της ερώτησης.

«Επισημαίνεται ότι για λόγους ίσης μεταχείρισης των υποψηφίων, για δεκαεπτά (17) ερωτήσεις του μαθήματος «Δοκιμασία Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας» (39, 47, 48, 51, 52, 53, 54, 58, 60, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 70 και 73), η Κ.Ε.Δ. αποφάσισε να θεωρηθεί ως ορθή οποιαδήποτε επιλογή, λόγω της απόκλισης που παρατηρήθηκε στην ευκρίνεια/φωτεινότητα σκιασμένων κρίσιμων τετραγώνων κατά τη φωτοτύπηση των ερωτηματολογίων σε φωτοαντιγραφικά μηχανήματα ορισμένων εξεταστικών κέντρων» αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.

Το 71% των υποψηφίων συμμετείχε στον διαγωνισμό

Συνολικά 76.799 υποψήφιοι συμμετείχαν στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό της προκήρυξης 2Γ/2022 του ΑΣΕΠ, που διεξήχθη το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023.

Δηλαδή, προσήλθε το 71% των υποψηφίων για να εξεταστεί στον διαγωνισμό.

Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού (Κ.Ε.Δ.) του ΑΣΕΠ και προσθέτει πως ο διαγωνισμός αυτός αφορούσε στη διαδικασία κατάταξης υποψηφίων σε πίνακα βαθμολογίας ανά κατηγορία και κλάδο/ειδικότητα Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν.4765/2021 (πρώτο στάδιο), (Φ.Ε.Κ. 75/ τ. ΑΣΕΠ/21.11.2022).

Η γραπτή εξέταση – Υποψήφιοι ανά ειδικότητα

Η γραπτή εξέταση πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών σε συνολικά 527 Εξεταστικά Κέντρα, κατανεμημένα σε 44 Περιφερειακές Ενότητες.

Αναλυτικά, η προσέλευση των υποψηφίων έχει ως εξής:

Στην κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης προσήλθαν 54.915 υποψήφιοι, δηλαδή το 70%.

Στην κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης προσήλθαν 21.884, ποσοστό 73%.

Τα θέματα της γραπτής εξέτασης και οι απαντήσεις αυτών θα αναρτηθούν στον διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) εντός των προσεχών ημερών.

Οι απαντήσεις στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ο ΑΣΕΠ γνωστοποίησε τις απαντήσεις στα θέματα του γραπτού διαγωνισμού, που αφορά σε χιλιάδες μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο.

Αναλυτικά:

– Δείτε ΕΔΩ τα θέματα του μαθήματος «Δοκιμασία Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας»

– Δείτε ΕΔΩ τις σωστές απαντήσεις του μαθήματος «Δοκιμασία Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας»

– Δείτε ΕΔΩ τα θέματα του μαθήματος «Εξέταση Γνώσεων»

– Δείτε ΕΔΩ τις ορθές απαντήσεις του μαθήματος «Εξέταση Γνώσεων»

Η γραπτή εξέταση πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών σε συνολικά 527 Εξεταστικά Κέντρα.