Απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν με drones – Τι αναφέρει το Κρεμλίνο (vid)

Την κατοικία του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο επιχείρησε να πλήξει το Κίεβο το βράδυ της Τετάρτης, με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ανακοίνωσε η Ρωσία.

«Δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη είχαν στόχο το Κρεμλίνο. Ως αποτέλεσμα των έγκαιρων ενεργειών των στρατιωτικών και των ειδικών υπηρεσιών που χρησιμοποίησαν συστήματα πολέμου με ραντάρ, οι συσκευές εξουδετερώθηκαν», αναφέρει το Κρεμλίνο, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti.

Από την «τρομοκρατική ενέργεια», όπως τη χαρακτηρίζει η Μόσχα, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν δεν τραυματίστηκε.

Το πρόγραμμα των εργασιών του δεν έχει αλλάξει και θα συνεχιστεί κανονικά, τονίζει επίσης.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το RIA Novosti που επικαλείται εκπρόσωπο του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο πρόεδρος δεν ήταν την ώρα της επίθεσης στο Κρεμλίνο.

Για την ώρα το Κίεβο δεν έχει προβεί σε κανένα σχόλιο.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία έχει επιβάλλει απαγόρευση πτήσεων στον εναέριο χώρο της Μόσχας και έχει εγκαταστήσει αντι-αεροπορικά συστήματα οπλισμού αλλά και ηλεκτρονικά αντίμετρα, τα οποία θα μπορούσαν να απενεργοποιήσουν τα drones.

Παράλληλα, κυκλοφορούν και βίντεο στα social media που δείχνουν τις ρωσικές δυνάμεις να χρησιμοποιούν αντι-αεροπορικά πυρά. Ωστόσο, δεν επιβεβαιώνεται η αυθεντικότητά τους.

«Η Ρωσία επιφυλάσσεται του δικαιώματος να προχωρήσει σε αντίποινα όταν και όπου κρίνει σκόπιμο», προστίθεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου και μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.