Απονεμήθηκαν οι έπαινοι στους πέντε μαθητές που πρώτευσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις

Απονεμήθηκαν χθες, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, οι έπαινοι στους πέντε μαθητές του Δήμου Μεσσήνης που πρώτευσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2023, τέσσερις στην Ομάδα Προσανατολισμού των ΓΕΛ του Δήμου (Σπουδών Υγείας, Σπουδών Οικονομίας Πληροφορικής, Θετικών Σπουδών, Ανθρωπιστικών Σπουδών), καθώς και για πρώτη φορά φέτος στον πρώτο σε βαθμολογία επιτυχόντα του ΕΠΑΛ Μεσσήνης.

Η απονομή των επαίνων των νέων φοιτητών έγινε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών στη Μεσσήνη, μετά το πέρας της δοξολογίας, στην οποία προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Λεοντοπόλεως.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, συνεχάρη τους πρωτεύσαντες για την επιτυχία τους, καθώς και τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους για τη στήριξη που τους παρείχαν. Σημείωσε δε, ότι οι φοιτητές πλέον με την επιστημονική γνώση θα λάβουν και τα εφόδια για να προοδεύσουν στη ζωή. Τους προέτρεψε να διατηρήσουν και να αναπτύξουν την ανθρωπιά τους, που σε συνδυασμό με την κατάρτιση θα τους κάνει ξεχωριστούς. Τέλος, ευχήθηκε χρόνια πολλά, κυρίως σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, για τη γιορτή της Παιδείας και των Γραμμάτων.

Ακολούθως τους επαίνους παρέδωσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, η αντιδήμαρχος Παιδείας Ελένη ΤσέλιουΜουρούφα, η εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Ελένη Δουρούμη και ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου Μεσσήνης Παναγιώτης Χρόνης.

Τον πανηγυρικό της ημέρας, στη γιορτή των Αγίων Προστατών της Ελληνικής Παιδείας, εκφώνησε η φιλόλογος, εκπαιδευτικός του ΕΠΑΛ Μεσσήνης, Ευσταθία Γεωργοπούλου.

Οι νέοι φοιτητές που βραβεύτηκαν είναι:

Παναγιώτα Γρίτη του Δημητρίου και της Καλλιόπης, απόφοιτη του Γενικού Λυκείου Μεσσήνης, που πρώτευσε στην Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας και εισήχθη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Φαρμακευτικής). Τον έπαινο παρέλαβε η μητέρα της.

Διονύσιος Δρακόπουλος του Γεωργίου και της Σοφίας, απόφοιτος του Γενικού Λυκείου Μεσσήνης, που πρώτευσε στην Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής και εισήχθη στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς (Τμήμα Πληροφορικής). Τον έπαινο παρέλαβε ο ίδιος.

Γεώργιος Καλοφωλιάς του Περικλή και της Αναστασίας, απόφοιτος του Γενικού Λυκείου Μεσσήνης, που πρώτευσε στην Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και εισήχθη στο Πανεπιστήμιο Πατρών (Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών). Τον έπαινο παρέλαβε ο πατέρας του.

Βασιλική Καλυβά του Γεωργίου και της Σταυρούλας, απόφοιτη του Γενικού Λυκείου Μεσσήνης, που πρώτευσε στην Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και εισήχθη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης). Τον έπαινο παρέλαβε η ίδια.

Κωνσταντίνος Μαλλιαρός του Παύλου και της Αμαλίας, απόφοιτος του ΕΠΑΛ Μεσσήνης, που πρώτευσε στον Τομέα Μηχανολογίας και εισήχθη στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθηνών (Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών).