Απεβίωσε ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας Γιάννης Χριστόπουλος

Μια δυσάρεστη είδηση για την τοπική κοινωνία η απώλεια του Γιάννη Χριστόπουλου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή μετά από δύσκολη μάχη με την επάρατη νόσο. Άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία της Μεσσηνίας με μεγάλη παρουσία στον χώρο αυτοδιοίκησης και της εκπαίδευσης.  

Mέλος και Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας, πρώην δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, υπηρέτησε για 3 συνεχείς θητείες την πόλη και το Δήμο από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, με τον κόσμο να τον τιμά με την ψήφο του, αλλά πάνω απ’ όλα ήταν ένας άξιος δάσκαλος, πάντοτε με πάθος, με καινοτομίες, με σθένος, προωθούσε τα εκπαιδευτικά θέματα στο σχολείο του, πετυχαίνοντας επί των ημερών του σαν διευθυντής στο 10ο Δημοτικό να ενταχθεί στα Πειραματικά Δημοτικά, και πρόσφατα να μετονομαστεί με το όνομα του αείμνηστου καθηγητή αρχαιολογίας, Πέτρου Θέμελη που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε θλίψη στον εκπαιδευτικό κόσμο της Καλαμάτας, που είναι συγκλονισμένοι από τον πρόωρο χαμό του, θλίψη και στους συναδέλφους του αυτοδιοικητικούς, με τους οποίους έδωσε μαζί τη μάχη των τελευταίων δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Πλήθος είναι τα συλλυπητήρια μηνύματα συμπαράστασης στην οικογένειά του και τους οικείους του. Με το άγγελμα του θανάτου του Γιάννη Χριστόπουλου, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος προέβη στην εξής δήλωση:

«Η είδηση του πρόωρου θανάτου του συνδημότη μας Γιάννη Χριστόπουλου, μας γεμίζει θλίψη. Ο Γιάννης, υπήρξε δραστήριο μέλος της τοπικής κοινωνίας μας, μαχητικός και με διάθεση προσφοράς, υπηρέτησε με πάθος την Εκπαίδευση και τιμήθηκε από τους συνδημότες μας σε τρεις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις με το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου Καλαμάτας.

Συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του!».

Αναστολή λειτουργίας 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας

Επίσης, σε συνέχεια του εγγράφου με υπ’ αριθμ. πρωτ: 222/16-01-2024 της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, ανακοινώνεται ότι αναστέλλεται η λειτουργία του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας την 17η Ιανουαρίου 2024 προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στο Σύλλογο διδασκόντων να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του θανόντα διευθυντή – εκπαιδευτικού, Χριστόπουλου Ιωάννη.  

Στην Καλαμάτα αύριο για την κηδεία του Γιάννη Χριστόπουλου ο Νίκος Ανδρουλάκης

Η κηδεία του θα γίνει, αύριο Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, στις 11.00 το πρωί στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στην Καλαμάτα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να παρευρεθεί και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, τιμώντας έτσι τον Γιάννη Χριστόπουλου, αφού ήταν και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. H ταφή θα γίνει στη γενέτειρά του, Αυλώνα, του Δήμου Τριφυλίας.