ΑΟ Καλαμάτα 80: «Πρώτη» με όνειρα και φιλοδοξίες για τους «λύκους»


Με όνειρα και φιλοδοξίες η Καλαμάτα ξεκίνησε και επίσημα το παρθενικό της ταξίδι στην Volley League. Με πολυπληθές ρόστερ, δυνατό τεχνικό τιμ, την ίδια όρεξη και αγάπη για βόλεϊ οι «λύκοι» το απόγευμα της Δευτέρας μετά τον καθιερωμένο αγιασμό έκαναν το πρώτο ξεμούδιασμα στο τάραφλεξ του μερικώς ανανεωμένου κλειστού του δημοτικού σταδίου Καλαμάτας.

Παλιοί και νέοι παίκτες, σύσσωμη η διοίκηση και το τεχνικό τιμ παρουσία αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης αντάλλαξαν ευχές για τη νέα σεζόν  με την ελπίδα πως στο νέο αυτό το ταξίδι ο κόσμος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια θα είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος της ομάδας.

Η ομάδα έχει διατηρήσει τον βασικό της κορμό και παράλληλα έχει ενισχυθεί με αρκετά νέα πρόσωπα. Ο λόγος για τους δυο ξένους Coenen (ακραίος) και West (πασαδόρος) από τις ΗΠΑ και τους Έλληνες πετοσφαιριστές Σαλωνίτη (πασαδόρος), Αλεξάκη (κεντρικός) και Παλαιολόγο (διαγώνιος).

Ενώ, μαζί με τον αρχηγό Βαγγέλη Ντάκουρη και το έτερο λίμπερο της ομάδας Γρηγόρη Σκαρτσίλη την Καλαμάτα 80 αποτελούν οι: Κώστας Δαλακούρας, Mauricio Vieyto, Γιάννης Μαντέκας (ακραίοι), Μηνάς Αραπάκης (Πασαδόρος), Νίκος Χριστόφας, Διονύσης Λυκούρεσης, Νίκος Μπιρμπίλης (κεντρικοί), Rodrigo Ocampo και Φέλιξ Μπλάουελ (διαγώνιοι). Μοναδικός απόντας ο Νίκος Σαλωνίτης λόγω των στρατιωτικών του υποχρεώσεων.

Για μια νέα μεγάλη πρόκληση  έκανε λόγο ο προπονητής της ομάδας Παναγιώτης Ντάκουρης ο οποίος πλαισιώνεται από τους Στέφανο Μάνα (βοηθός προπονητή) και Αλέξη Μπούρα (τιμ μάνατζέρ) Κωνσταντίνο Χατζηχρήστο (στατιστικολόγο).

Στην έναρξη της προετοιμασίας παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Καλαμάτας, αιρετοί και υποψήφιοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, εκπρόσωποι των ΜΜΕ και αρκετοί φίλαθλοι.

Όσο για τους στόχους; Ξεκάθαροι: Η ομάδα να έχει μια καλή πρώτη χρονιά, να εξασφαλίσει την παραμονή της και να παρουσιάζει ανταγωνιστικό πρόσωπο στη νέα αυτή κατηγορία.