Ανατίναξη ΑΤΜ δίπλα σε φούρνο στο Πεταλίδι από κουκουλοφόρους

Ανάστατη η τοπική κοινωνία της Μεσσηνίας λόγω των τριών περιστατικών που αποτυπώνονται και σοκάρουν. Από τη μία η ανατίναξη τα ξημερώματα ΑΤΜ σε φούρνο στο Πεταλίδι από ένοπλους δράστες, από την άλλη η κλοπή 100 κιλών ελαιολάδου στην Ανάληψη και τέλος, το χτύπημα δραστών σε κεντρικό ξενοδοχείο της Καλαμάτας.

Σοκ σήμερα το πρωί λόγω της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε τα ξημερώματα, σε ΑΤΜ στο Πεταλίδι του δήμου Μεσσήνης. Είναι χαρακτηριστικό πως το μηχάνημα της Εθνικής Τράπεζας που βρισκόταν μέσα στο κτήριο που φιλοξενείται και φούρνος… εκτοξεύτηκε, ενώ πολλές ήταν οι υλικές ζημιές που αποτυπώνονται στο χώρο του αρτοποιείου και μερικές σε γειτνιάζοντα σπίτια και καταστήματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες περίπου στις 3 και 10 τα ξημερώματα τρεις άγνωστοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, μετέβησαν στο σημείο, με αυτοκίνητο δίχως πινακίδες και προκάλεσαν την έκρηξη, αποσπώντας ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό – πληροφορίες μιλούν για 200.000 περίπου χιλιάδες ευρώ. Νωρίτερα στον φούρνο όπου εργάζονταν μέσα σε αυτόν υπάλληλοι, με τα όπλα παρατεταμένα τους ζήτησαν να βγουν εκτός, γιατί είχαν σκοπό να ανατινάξουν το ΑΤΜ.

Λίγο αργότερα σε δύσβατη ορεινή περιοχή πάνω από το Πεταλίδι βρέθηκε ένα καμένο όχημα. Εικάζεται ότι είναι αυτό που χρησιμοποίησαν οι δράστες για την ανατίναξη του ΑΤΜ.