Ανάπλαση Αναγνωσταρά: Παρατάθηκε για 6 μήνες η ολοκλήρωση των έργων

Ούτε έκπτωση εργολάβου, ούτε η κραυγή αγωνίας του δημάρχου “να ανοίξει η Αναγνωσταρά, χωρίς τους κυβόλιθους στο δρόμο, όταν ολοκληρωθούν τα πεζοδρόμια, ακόμα και με παρέμβαση εισαγγελέα, αν χρειαστεί”, ούτε η αγανάκτηση επαγγελματιών και κατοίκων που έχουν χτυπήσει “κόκκινο”, μετρούν για το μαρτύριο του έργου της ανάπλασης στη συγκεκριμένη οδό της Καλαμάτας.

Παράταση για άλλους 6 μήνες, μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου, αποφάσισε ομόφωνα χθες, αναγκαστικά, λόγω του νέου νόμου της κυβέρνησης, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας για την ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης της οδού Αναγνωσταρά, στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Και όλα αυτά, ενώ, ούτε χθες το έργο δουλευόταν στο πρώτο του πολύπαθο τμήμα, Κολοκοτρώνη – 23ης Μαρτίου, επιβεβαιώνοντας την εικόνα της εγκατάλειψης.

“Ως η εισήγηση της υπηρεσίας”, αρκέστηκε να πει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης.

Σύμφωνα με την υπηρεσιακή εισήγηση, “το άρθρο 153 παρ. 1.α του Ν.4938/06-06-2022 παρέχει τη δυνατότητα επιμήκυνσης του χρονοδαγράμματος του έργου μέσω υποβολής δήλωσης που επικαλείται στο αίτημά του ο ανάδοχος και αναφέρει ότι η ανωτέρω δήλωση «από τη υποβολή της καθίσταται δεσμευτική για την αναθέτουσα αρχή». Η διάρκειά της, όμως, δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 6 μήνες από την έναρξη ισχύος του νόμου (06-06-2022) ήτοι έως 06-12-2022”.

“Η αίτηση παράτασης είναι δεσμευτική, σύμφωνα με τον καινούργιο νόμο”, παραδέχθηκε ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλης Τζαμουράνης και σημείωσε: “Δυσκολεύεται να τα πει ο αντιδήμαρχος. Η εικόνα του έργου τα λέει από μόνη της. Εξαντλήθηκαν και οι 3 παρατάσεις, δίνουμε άλλους 6 μήνες και ο Θεός βοηθός”.

Να υπενθυμίσουμε ότι την περασμένη εβδομάδα ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος είχε σημειώσει, απαντώντας σε ερώτησή μας, “να ανοίξει το τμήμα της Αναγνωσταρά, χωρίς τους κυβόλιθους στο δρόμο, όταν ολοκληρωθούν τα πεζοδρόμια, ακόμα και με παρέμβαση εισαγγελέα, αν χρειαστεί. Πρέπει να ολοκληρωθεί αυτό το κομμάτι (Κολοκοτρώνη – 23ης Μαρτίου) και να ανοίξει ο δρόμος. Πρέπει να ανοίξει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο”.

Τώρα, σύμφωνα με το νόμο, ούτε η παρέμβαση του εισαγγελέα δεν σώζει την κατάσταση.