Αλέξης Χαρίτσης στο Αction 24: “Δεν θα υποπέσουμε στο λάθος να κάνουμε αντιπολίτευση στον κ. Μητσοτάκη με συνθήματα”

«Είναι κρίσιμο να συνενώσουμε δυνάμεις και με άλλους, ώστε να καλύψουμε όλο το φάσμα από την ανανεωτική ριζοσπαστική αριστερά μέχρι την αριστερή σοσιαλδημοκρατία και την πολιτική οικολογία» δήλωσε ο βουλευτής Νομού Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στον τηλεοπτικό σταθμό «Action 24» και στους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθηνού. «Στόχος μας είναι να παρέμβουμε αποφασιστικά και με πρωταγωνιστικούς όρους στα πολιτικά πράγματα της χώρας ως η αριστερά και της κοινωνικής διεκδίκησης αλλά και εν δυνάμει της διακυβέρνησης της χώρας» τόνισε.

«Δεν θα υποπέσουμε στο λάθος να κάνουμε αντιπολίτευση στον κ. Μητσοτάκη με συνθήματα. Απέναντι στο πανίσχυρο σύστημα εξουσίας της Δεξιάς που επιχειρεί να λειτουργήσει με όρους μονοκρατορίας, χρειάζεται από την πλευρά μας προγραμματική και μαχητική αντιπολίτευση σε επαφή με την κοινωνία. Αλλά και απέναντι στο συντηρητικό ρεύμα που κυριαρχεί σε όλη την Ευρώπη έχουμε την ευθύνη να δώσουμε την ιδεολογική μάχη για τα μεγάλα ζητήματα της εποχής μας, για τα ζητήματα της οικονομίας, της θωράκισης της κοινωνίας απέναντι στις φυσικές καταστροφές και της κλιματικής αλλαγής, των δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου και υπεράσπισης των δημοκρατικών θεσμών, για το μεταναστευτικό» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης.

«Η εποχή μας απαιτεί ριζοσπαστικές τομές. Αν δεν αλλάξουμε πάρα πολλά πράγματα με ένα σχέδιο με σαφές πολιτικό περιεχόμενο δεν μπορούμε να μιλάμε για ένα προοδευτικό μέλλον» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

Παρακολουθήστε  την συνέντευξη εδώ: