Αθανασόπουλος: Ανησυχία για κατάργηση της σιδηροδρομικής γραμμής η δημοσιοποίηση της ζώνης απαλλοτρίωσης για το Καλαμάτα- Ριζόμυλος

Η δημοσιοποίηση της ζώνης απαλλοτρίωσης για το δρόμο Καλαμάτα- Μεσσήνη-Ριζόμυλος προκαλεί ανησυχία σε ότι αφορά στην κατάργηση της σιδηροδρομικής γραμμής. Επιβεβαιώνεται καταρχήν, η ορθότητα της απόφασης Δημοτικής Αρχής και Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, να μην εγκρίνουν την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του συγκεκριμένου έργου.

Οι τελευταίες εξελίξεις δικαιώνουν επιπρόσθετα τις παρεμβάσεις 11 σημείων επί της μελέτης, της χάραξης καθώς και των τεχνικών χαρακτηριστικών του έργου που κατατέθηκαν από την πλευρά μας όπου μεταξύ άλλων ζητάμε τη διατήρηση της σιδηροδρομικής γραμμής ώστε να παραμείνει πλήρως λειτουργική.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεχίσουμε τις συναντήσεις με τους αρμόδιους παράγοντες του υπουργείου αλλά και με τον ανάδοχο του έργου όπου θα ζητήσουμε, να γίνουν αποδεκτές και να συμπεριληφθούν στην οριστική μελέτη του έργου, οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις μας.