ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-0: Σαρωτική η «Ένωση» τιμώρησε τα λάθη του αντιπάλου της (vid)

Η ΑΕΚ θριάμβευσε στο ντέρμπι των δικεφάλων επικρατώντας 2-0 του ΠΑΟΚ. Πινέδα και Ελίασον ήταν οι σκόρερ των δύο τερμάτων της Ένωσης, με τους Θεσσαλονικείς να κάνουν μόλις τέσσερις τελικές στο παιχνίδι όλες τους από το 68ο λεπτό και ύστερα

Την πρώτη μεγάλη νίκη στη σεζόν πανηγύρισε η ΑΕΚ που επικράτησε με 2-0 του ΠΑΟΚ χάρη στα γκολ των Πινέδα και Ελίασον. Η Ένωση ήταν κυρίαρχη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και «καθάρισε» εύκολα την ομάδα της Θεσσαλονίκης που δεν έκανε ευκαιρία σε όλο το παιχνίδι.

Χτίζει παράδοση η ΑΕΚ του Αλμέιδα με τον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου καθώς σε έξι μεταξύ τους ματς οι «κιτρινόμαυροι» μετρούν πλέον πέντε νίκες και οι «ασπρόμαυροι» μόλις μία. Όλες μάλιστα με μηδέν παθητικό.

EUROKINISSI SPORTS
Πώς ξεκίνησαν

Για την ΑΕΚ ήταν ο Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, με τους Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί και Μοχαμάντι στην άμυνα. Γιόνσον, Σιμάνσκι ήταν το δίδυμο στον άξονα για ακόμη μία φορά, με τον Ελίασον δεξιά στην επίθεση, τον Πινέδα αριστερά και τον Μάνταλο πίσω από τον Πόνσε.

Από την άλλη, για τον ΠΑΟΚ ο Κοτάρσκι ήταν στο τέρμα, με τους Βιεϊρίνια, Εκόνγκ, Νάσμπεργκ και Μπάμπα στην άμυνα. Μεϊτέ και Οζντόεφ ήταν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τους Ντεσπότοφ και Α. Ζίβκοβιτς στα δύο άκρα και τον Κωνσταντέλια πίσω από τον Σαμάτα.

Κυρίαρχη ΑΕΚ

Μονοδιάστατο ήταν το πρώτο ημίχρονο καθώς η μοναδική ομάδα που δημιουργούσε και απειλούσε την αντίπαλη εστία ήταν η ΑΕΚ. Η Ένωση δεν έχασε σε κανένα σημείο τον έλεγχο του αγώνα και έδειξε από πολύ νωρίς τις διαθέσεις της. Στο 12’ από σέντρα του Ελίασον η κεφαλιά του Πόνσε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι, αλλά πέντε λεπτά αργότερα οι «κιτρινόμαυροι» βρήκαν δίχτυα.

Ο Μάνταλος έκανε υπέροχη σέντρα για τον Πινέδα ο οποίος με κεφαλιά-ψαράκι άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ. Το σκηνικό δεν άλλαξε μετά το γκολ, με την Ένωση να έχει την κατοχή και να ψάχνει τρόπο να πετύχει και άλλο γκολ. Θα μπορούσε να το έχει κάνει σε ακόμη μία κεφαλιά του Πόνσε από σέντρα του Ελίασον στο 40’, με την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ.

INTIME SPORTS
Τον «έπνιξε»

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους το σκηνικό δεν άλλαξε και πολύ. Πάλι η ΑΕΚ είχε μεγαλύτερη ορμή και αφού ζήτησε πέναλτι με τον Ελίασον στο 51’, έφτασε στο 2-0 τέσσερα λεπτά αργότερα. Κλέψιμο ψηλά, γύρισμα του Σιμάνσκι για τον Ελίασον ο οποίος αμαρκάριστος πέτυχε το δεύτερο γκολ των «κιτρινόμαυρων».

Από το 2-0 κι έπειτα, το ματς απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με την ΑΕΚ να ψάχνει το τρίτο γκολ το οποίο δεν βρήκε για λεπτομέρειες χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες με Τσούμπερ και Γκατσίνοβιτς κατά κύριο λόγο. Στα αξιοσημείωτα για την Ένωση ότι για τρίτο σερί ματς στο πρωτάθλημα δεν δέχθηκε γκολ, μάλιστα δεν άφησε τον ΠΑΟΚ να κάνει ευκαιρία, με τον Αλμέιδα να γνωρίζει την αποθέωση από τον κόσμο στο φινάλε του ματς.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι (83′ Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον (64′ Γαλανόπουλος), Πινέδα, Ελίασον (82′ Άμραμπατ), Μάνταλος (64′ Τσούμπερ), Πόνσε (83′ Πισάρο).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (46′ Σάστρε), Εκόνγκ, Νάσμπεργκ (60′ Κουλιεράκης), Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (75′ Σβαμπ), Κωνσταντέλιας, Ντεσπόντοφ (60′ Τάισον), Ζίβκοβιτς, Σαμάτα (75′ Μπράντον Τόμας).

Τα highlights του παιχνιδιού:
Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Βόλος-Κηφισιά 2-1

Ατρόμητος-Παναιτωλικός 3-2

Αστέρας Τρίπολης-Λαμία 0-1

Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός 5-0

Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0

ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-2

Επόμενη αγωνιστική (10η):

4/11 Λαμία-Παναθηναϊκός 17:30

4/11 Κηφισιά-ΑΕΚ 20:00

5/11 Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης 16:00

5/11 ΠΑΣ Γιάννινα-Βόλος 17:30

5/11 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 19:30

5/11 Άρης-Ατρόμητος 20:15

6/11 Πανσερραϊκός-ΟΦΗ 18:00