ΑΕΚ – Αντβέρπ 1-2: Όνειρο ήταν και πάει και για τον δικέφαλο… (vid)

Η Άντβερπ πλήγωσε ξανά την ΑΕΚ, καθώς προηγήθηκε με τον Κερκ στο 73′. Ο Αραούχο ισοφάρισε στο 90ο λεπτό και η Ένωση πίεσε για να στείλει το ματς στην παράταση, όμως η Μπαλικουϊσά στην παράταση εκτέλεσε τους κιτρινόμαυρους και τους έστειλε στο Europa League.

Μια μέρα μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού, η Ένωση πήρε την «σκυτάλη» μένοντας εκτός… σεντονιού από την Αντβέρπ, η οποία ήρθε στην «Opap Arena» με στόχο να «τσεκάρει» το εισιτήριο για τους προνομιούχους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και αυτό έκανε.

Σε μια φάση που ξεκινάει από πλάγιο, ο Μπαλικουϊσά έκανε το γύρισμα στον Κερκ και αυτός από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Ένωση έφερε το παιχνίδι στα ίσια με τον Σέρχιο Αραούχο. Έπειτα από γέμισμα του Ελίασον από τα δεξιά ο Αργεντινός έκανε το κοντρόλ και το σουτ μέσα από την περιοχή. Ο Μπουτέ έπεσε σωστά, αλλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ.

Οι κιτρινόμαυροι πίεσαν για να σκοράρουν το γκολ που θα τους έστελνε στην παράταση, ωστόσο η Άντβερπ ήταν αυτή που εκμεταλλεύτηκε τους κενούς χώρους και με τον Μπαλικουϊσά έκανε το 1-2 στο 90+4′ και σκότωσε τα όνειρα της Ένωσης για τα αστέρια.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα είχαν τις περισσότερες τελικές προσπάθειες και ειδικά στο πρώτο μέρος κατάφεραν να επιβληθούν. Ωστόσο στο δεύτερο μέρος οι Βέλγοι έφτασαν πολύ κοντά στο να σκοράρουν στο 61ο λεπτό, σπαταλώντας τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς.

Ο Μπαλικουϊσά έκανε το επικίνδυνο γύρισμα από τα δεξιά στη μικρή περιοχή, αλλά ο Μούχα από κοντά δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα προς την εστία από κοντά.

Πλέον οι κιτρινόμαυροι συνεχίζουν στους ομίλους του Europa League, όπου βρίσκεται ήδη ο Παναθηναϊκός.

Ο Αλμέιδα παρέταξε με τρεις αλλαγές τους κιτρινόμαυρους

Σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι στην Αμβέρσα, ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε την ΑΕΚ με τρεις αλλαγές. Ο Στάνκοβιτς ξεπέρασε τις ενοχλήσεις του και κάθισε κάτω από τα δοκάρια αντί του Αθανασιάδη.

Ο Ρότα επέστρεψε στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του Σιντιμπέ, ενώ ο Πόνσε ήταν ο αντικαταστάτης του Λιβάι Γκαρσία που έμεινε τελικά εκτός αποστολής, παρότι ο Αλμέιδα τον συμπεριέλαβε στην αποστολή.

Προσπάθησε να αιφνιδιάσει η Αντβέρπ

Όσοι πίστευαν πως οι Βέγλοι θα ξεκινήσουν με ανασταλτικούς προσανατολισμούς την αναμέτρηση, θέλοντας να διαφυλάξουν το υπέρ τους 1-0 του πρώτου αγώνα έκαναν λάθος, μιας και το σύνολο του Φαν Μπόμελ, μπήκε από το πρώτο λεπτό με σκοπό να πρεσάρει ψηλά την αμυντική γραμμή της Ένωσης, προκειμένου να της δημιουργήσουν προβλήματα.

Κάτι που κατάφερε με επιτυχία στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, μιας και η Αντβέρπ ήταν αυτή που δημιούργησε την πρώτη αξιόλογη στιγμή, με το σουτ του Μούγα στο 4’ να διώχνει με δυσκολία ο Στάνκοβιτς.

Ανέλαβε τα ηνία στη συνέχεια η ΑΕΚ

Μετά το πρώτο μουδιασμένο 10λεπτο οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο, επιβάλλοντας σιγά σιγά τον δικό τους ρυθμό. Έχοντας βέβαια και την ώθηση του κόσμου η Ένωση ανάγκασε τους Βέλγους να οπισθοχωρήσουν αρκετά, με τους γηπεδούχους να αρχίζουν να γίνονται επικίνδυνοι.

Ο Αλντερβάιρελντ έκοψε τελευταία στιγμή τα επικίνδυνα γυρίσματα μέσα στην περιοχή των Άμπραμπατ και Ρότα στο 14′ και στο 16′, ενώ η κεφαλιά του Πόνσε δύο λεπτά αργότερα έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπουτέζ.

Μια… ανάσα από το 1-0 η Ένωση

Έπειτα από τα προειδοποιητικά «καμπανάκια» προς την άμυνα των Βέλγων πριν την συμπλήρωση 20λεπτών αγώνα, η ΑΕΚ άγγιξε το 1-0 με τον Πόνσε στην φάση του 24’. Πιο συγκεκριμένα ο Αργεντίνος φορ έκλεψε την μπάλα, μετά το ολέθριο λάθος του Μπουζέτ, ωστόσο ο τερματοφύλακας τον φιλοξενούμενων… έσβησε την γκάφα του διώχνοντας εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του φορ της ΑΕΚ.

Το σκηνικό της αναμέτρησης δεν άλλαξε μέχρι την συμπλήρωση του πρώτου 45λεπτου, με το σύνολο του Αλμέιδα να έχει τον έλεγχο του αγώνα, προσπαθώντας να «ξεκλειδώσει» την άμυνα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι στόχευαν να γίνουν απειλητικοί, κυρίως μέσω των αντεπιθέσεων.

EUROKINISSI SPORTS
Η ΑΕΚ το κυνήγησε μέχρι το φινάλε, αλλά οι Βέλγοι «χτύπησαν» την κατάλληλη στιγμή

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες μπόρεσαν να εξουδετερώσουν η μια την άλλη. Στο 57′ ο Γκατσίνοβιτς έκανε το γύρισμα στον Τσούμπερ και αυτός έκανε το παράλληλο γύρισμα μέσα στη μικρή περιοχή, όμως ο Αλντερβάιρελντ απομάκρυνε σωτήρια.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι άρχισαν σταδιακά να ανεβάζουν την απόδοση τους, χάνοντας τεράστια ευκαιρία να πάρουν κεφάλι στο σκορ με τον Μούγα στο 61′ να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας.

Ότι δεν κατάφερε ο Μούγα, το πέτυχε λίγα λεπτά αργότερα ο Κερκ (73′), ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, έπειτα και από το εξαιρετικό γύρισμα του Μπαλικουϊσά, «παγώνοντας» έτσι την «Opap Arena».

Στα εναπομείναντα λεπτά οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα προσπάθησαν να μπουν στη διεκδίκηση της πρόκρισης, με τον Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή να κάνει το 1-1 στο 90′, βάζοντας φωτιά στο… γήπεδο.

Με τα λεπτά του έξτρα χρόνο να είναι αρκετά (8′), η ΑΕΚ έψαξε το «χρυσό» γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση, ωστόσο αυτό δεν ήρθε ποτέ, με τον Μπαλικουϊσά στο 95′ να βάζει τέλος στα όποια όνειρα της ΑΕΚ για… αστέρια διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα (80′ Γιόνσον), Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (80′ Πισάρο), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (80′ Μάνταλος), Άμραμπατ (69′ Ελίασον), Τσούμπερ (69′ Αραούχο), Πόνσε.

Άντβερπ: Μπουτέζ, Βάινς, Αλντερβάιρελντ (65′ Βαν ντε Μπσχ), Κουλιμπαλί, Ντε Λατ, Κεϊτά, Έκενκαμπ (65′ Κερκ), Φερμέιρεν, Μούγα, Μπαλικουϊσά (90+8′ Οντρέικα), Γιάνσεν (83′ Γιουσούφ).

Τα highlights του παιχνιδιού: