” Έφυγε” από τη ζωή ο Νίκος Ζαχαριάς – καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Θλίψη έχει προκαλέσει στην Ακαδημαϊκή κοινότητα και όχι μόνο η εκδημία του πρώην Κοσμήτορα της της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και καθηγητή Αρχαιομετρίας Νίκου Ζαχαριά.

Ο εκλιπών είχε διατελέσει βασικό στέλεχος του επετειακού προγράμματος ”Καλαμάτα 1821-Δρόμοι Ελευθερίας” αλλά και ως ενεργός πολίτης είχε συμμετοχή σε πολλές δράσεις εντός και εκτός του Πανεπιστημίου. Συνεργάστηκε με τον Δήμο Καλαμάτας και συμμετείχε στην αποστολή στο Lowel της Μασσαχουσέτης για την αδελφοποίηση των πόλεων.

Πολλοί φίλοι του από τον Πνευματικό κόσμο αλλά και συνάδελφοι του καθώς και φοιτητές εκφράζουν τη βαθιά οδύνη τους για την απρόσμενη είδηση του θανάτου του.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση: ” Η είδηση της εκδημίας του φίλου καθηγητή Νίκου Ζαχαριά μας γεμίζει θλίψη. Η απώλεια του είναι μεγάλη για το Παν/μιο Πελ/σου το οποίο υπηρέτησε επί σειρά ετών αλλά και για την ακαδημαϊκή κοινότητα γενικότερα. Δραστήριος και λάτρης της ιστορίας, ο Νίκος Ζαχαριάς υπήρξε μεταξύ άλλων και ο συντονιστής του προγράμματος ”Καλαμάτα 1821 – Δρόμοι ελευθερίας” μια συνεργασία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στη οικογένεια και τους οικείους του. Αιωνία η μνήμη του”.

ΦΩΤΟ – notospress