Ένοπλες Δυνάμεις: Προκηρύξεις για 1.190 θέσεις σε Ναυτικό, Αεροπορία και Στρατό Ξηράς

Οι προκηρύξεις πρόσληψης 1.190 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) για τους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων για το έτος 2022, έχουν εκδοθεί σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.
Δείτε τις προκηρύξεις

Για την πλήρωση 755 θέσεων ΟΒΑ στο Στρατό Ξηράς, (δείτε την προκήρυξη ΕΔΩ).

Υποβολή δικαιολογητικών: Οι υποψήφιοι, θα πρέπει να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους μέχρι 30 Σεπτεμβρίου (όσα υποβληθούν μετά από αυτήν την ημερομηνία θα απορρίπτονται ως εκπρόθεσμα), ως εξής:

α. Οι Οπλίτες, εφόσον μέχρι 30 Σεπτεμβρίου, διανύουν το τελευταίο τετράμηνο των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων.

β. Οι Έφεδροι, εφόσον δεν έχουν παρέλθει 5 έτη από την ημερομηνία της οριστικής τους απόλυσης από τις Ένοπλες Δυνάμεις, κατά την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών τους.

Για την πλήρωση 200 θέσεων ΟΒΑ στο Πολεμικό Ναυτικό, (δείτε την προκήρυξη ΕΔΩ ).

Oι ενδιαφερόμενοι οπλίτες ή έφεδροι, που πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα, θα πρέπει να υποβάλουν για την ανακατάταξη ή την επανακατάταξή τους, τα δικαιολογητικά που περιλαμβάνονται στην απόφαση του Αρχηγού ΓΕΝ έως την 30η Σεπτεμβρίου (όσα υποβληθούν μετά από αυτήν την ημερομηνία θα απορρίπτονται ως εκπρόθεσμα), ως εξής:

Οι οπλίτες, στις Μονάδες που υπηρετούν, εφόσον μέχρι την παραπάνω ημερομηνία διανύεται το τελευταίο τετράμηνο των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων.

Οι έφεδροι, σε οποιαδήποτε Στρατολογική Υπηρεσία, εφόσον δεν παρήλθαν πέντε (5) έτη από την ημερομηνία της οριστικής τους απόλυσης από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω εκπλήρωσης των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων ως οπλιτών, κατά την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών.

Για την πλήρωση 235 θέσεων ΟΒΑ στην Πολεμική Αεροπορία, (δείτε την προκήρυξη ΕΔΩ).

Οι ενδιαφερόμενοι οπλίτες ή έφεδροι, που πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα, πρέπει να υποβάλουν, ηλεκτρονικά, την αίτηση και τα δικαιολογητικά που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη, έως την 30η Σεπτεμβρίου.

Το νέο προσωπικό θα προσληφθεί για βραχεία περίοδο τριών (3) ετών με δυνατότητα παράτασης εφάπαξ για τρία (3) επιπλέον έτη.