Έκπτωτος ο Παναγιώτης Χειλάς από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας αφού δεν προσήλθε για να ορκιστεί

Εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας τίθεται ο επικεφαλής της παράταξης “Νέα Δυναμική” Παναγιώτης Χειλάς, ο οποίος δεν προσήλθε να ορκιστεί ούτε στην ορκωμοσία της 23ης Δεκεμβρίου ούτε σε αυτή της 29ης Δεκεμβρίου, επικαλούμενους λόγους αντικειμενικής αδυναμίας προσέλευσης, οι οποίοι ωστόσο κρίθηκαν μη αποδεκτοί. Έτσι με απόφαση του γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιουνίου, Δημήτρη Κατσαρού αυτοδίκαια ο Παναγιώτης Χειλάς εκπίπτει του αξιώματος του δημοτικού συμβούλου Καλαμάτας. Επίσης εκπίπτει και ο αδελφός του, Βασίλης, που επίσης δεν παρουσιάστηκε να ορκιστεί, ο οποίος στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου είχε εκλεγεί πρώτος σε ψήφους στην παράταξη του αδελφού του, Παναγιώτη Χειλά.

Πάντως, ήδη μετά τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, και τα αποτελέσματα αυτών για τον Δήμο Καλαμάτας, ο Παναγιώτης Χειλάς είχε αποστασιοποιηθεί, δεν έκανε καμία παρέμβαση, καμία δήλωση, μέχρι σήμερα, και με την απουσία του από την ορκωμοσία της 23ης Δεκεμβρίου επιβεβαίωσε ότι δεν ενδιαφέρεται να συνεχίσει ως δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Καλαμάτας.

Στη θέση τους θα κληθούν να ορκιστούν ως δημοτικοί σύμβουλοι οι πρώτοι επιλαχόντες της παράταξης Ουρανία Κότση και Δημήτρης Λυμπερόπουλος.

Τέλος, από το αξίωμα του συμβούλου της Κοινότητας Άνθειας, στον Δήμο  Καλαμάτας, εκπίπτει ο Δημήτρης Φλέσσας, που συμμετείχε στις εκλογές με την παράταξη Τζαμουράνη, ο οποίος δεν προσήλθε να ορκιστεί και δεν αποποιήθηκε την εκλογή του.

Να σημειωθεί ότι σε όλη την υπόλοιπη Μεσσηνία, από το αξίωμα του συμβούλου της Κοινότητας Ρωμανού, του Δήμου Πύλου-Νέστορος, εκπίπτουν ο Ιωάννης Παναγιωτάτος που συμμετείχε στις εκλογές με τον συνδυασμό Καφαντάρη, ο οποίος δεν προσήλθε να ορκιστεί και δεν αποποιήθηκε την εκλογή του.

Αναλυτικά η απόφαση του γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Δημήτρη Κατσαρού: