Άρης – ΑΕΚ 0-2: Καταιγίδα ο δικέφαλος δραπέτευσε από το Βικελίδης και έστειλε μήνυμα!

Η ΑΕΚ πέρασε από το Κλεάνθης Βικελίδης με υπερηχητική εμφάνιση, επικρατώντας του Άρη 2-0. Σιμάνσκι και Γκαρσία πέτυχαν τα γκολ για την Ένωση που σπατάλησε ευκαιρίες για να πετύχει νίκη με μεγαλύτερο εύρος του σκορ.

Εκπληκτική εμφάνιση της ΑΕΚ και «διπλό» στη Θεσσαλονίκη! Παίζοντας εξαιρετικά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα επικράτησε (0-2) του Άρη, φτάνοντας στην 3η συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα. Πραγματικά, πέταγαν… φωτιές οι παίκτες του «Πελάδο»!

Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν το καλύτερο εφετινό τους παιχνίδι, χάνοντας πολλές και κλασικές ευκαιρίες.

Με το τρίποντο στο «Κλεάνθης Βικελίδης», η σαρωτική ΑΕΚ σκαρφάλωσε ξανά στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα (15 π.), παραμένοντας στο… κυνήγι του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού.

Από την άλλη, ο Άρης κατέγραψε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του και βρίσκεται στην 7η θέση της κατάταξης.

Ο Αραούχο άφησε το μπλουζάκι για τον Άλκη στο μνημείο του στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Για ακόμη μια φορά ο Σέρχιο Αραούχο , έδειξε την τρομερή ποιότητα που διαθέτει και στον χαρακτήρα πέρα από την αγωνιστική του αξία. Ο αρχηγός της ΑΕΚ, έκανε την είσοδο του στο «Κλεάνθης Βικελίδης», μαζί με τους συμπαίκτες του με μπλουζάκια αφιερωμένα στον αδικοχαμένο, Άλκη, ενώ στην συνέχεια ο Αργεντίνος φορ, πήγε στο μνημείο που έχει στηθεί για τον 19χρονο, ώστε να αφήσει το δικό του μπλουζάκι.

Την περσινή σεζόν ο Αργεντινός επιθετικός που σκόραρε στο Βικελίδης πανηγύρισε με το γράμμα «Α» προς τιμήν του, ενώ το περιβραχιόνιό του έχει το γράμμα «Α», προς τιμήν του άτυχου οπαδού του Άρη.

Οι σχηματισμοί

Ο Ενκουλού πήρε φανέλα βασικού για πρώτη φορά για τον Άρη όντας ο αντικαταστάτης του Μπράμπετς. Στη μεσαία γραμμή επέστρεψε ο Ματέο Γκαρσία μαζί με τους Νταμπό και Μάνου Γκαρθία, ενώ στην αιχμή του δόρατος βρέθηκε ξανά ο Αντρέ Γκρέι, με τον Πάλμα να επιλέγεται να μείνει στον πάγκο.

Αναλυτικά: Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Μαζικού, Νταμπό, Ματέο Γκαρσία, Μάνου Γκαρθία, Μαντσίνι, Ιτούρμπε, Γκρέι

Στην αντίπερα όχθη για την ΑΕΚ η συνταγή ήταν η ίδια με μοναδική αλλαγή αυτή του Αθανασιάδη που πήρε την θέση του Στάνκοβιτς στην εστία.

Αναλυτικά: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Ελίασον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Γκαρσία, Αραούχο.

Άλλη… ΑΕΚ μετά το 18΄

Στο 7ο λεπτό, ο Μουκουντί ανέτρεψε εκτός περιοχής τον Γκαρσία, με την εκτέλεση φάουλ του Μαντσίνι να βρίσκει στο τοίχος. Η πρώτη κιτρινόμαυρη απειλή ήρθε στο 9ο λεπτό. Ο Λιβάι Γκαρσία άδειασε εντυπωσιακά τον Ενκουλού, μπήκε στην περιοχή από πλάγια θέση, αλλά το συρτό σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο.

Στο 14΄, οι κίτρινοι έδιωξαν την κεφαλιά του Μουκουντί, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Αθανασιάδης μπλόκαρε το σουτ στην κίνηση του Μαντσίνι.

Από το 18΄ και μετά, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πήρε ολοκληρωτικά τα ηνία του αγώνα, δημιουργώντας πολλές επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Κουέστα. Ο Δικέφαλος έκανε ουσιαστικά… παρέλαση στο Βικελίδης, με τους Σιμάνσκι και Λιβάι Γκαρσία να βρίσκουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Σιγά-σιγά, η ΑΕΚ πήρε μέτρα στο χορτάρι του Κλεάνθης Βικελίδης, κάνοντας ακόμα πιο συχνές τις επισκέψεις της στην εστία του Κουέστα.

Στο 25΄, η Ενωση σπατάλησε καλή ευκαιρία. Εντυπωσιακή επέλαση του Γκαρσία, πάσα στον Γκατσίνοβιτς, ο Σέρβος συνέκλινε από τα αριστερά και σούταρε, με τον γκολκίπερ του Άρη να κατεβάζει ρολά. Η ΑΕΚ ανέβαζε στροφές και στο 26΄, ο Ρότα ευνοήθηκε από τις κόντρες, βρέθηκε φάτσα με τον Κουέστα, αλλά εστειλε την μπάλα εκτός γηπέδου.

Αυτή ήταν και η τελική… προειδοποίηση των φιλοξενούμενων. Στο 28ο λεπτό, ήρθε το γκολ για την ΑΕΚ. Τρομερή εκτέλεση φάουλ από τον Γκατσίνοβιτς, κεφαλιά-ψαράκι του Σιμάνσκι και το προβάδισμα στον Δικέφαλο.

Από εκείνο το σημείο, η ΑΕΚ έγινε ακόμα πιο πιεστική, χάνοντας απίθανες ευκαιρίες με πρωταγωνιστή τον Αραούχο. Στο 31′, η Ενωση πίεσε, ο Ντιαμπό έκανε το λάθος και ο «Τσίνο» αστόχησε προ κενής εστίας!

Εξι λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Λιβάι Γκαρσία να προσθέσει το όνομά του δίπλα στις απίστευτα χαμένες ευκαιρίες. Ο Σιμάνσκι έβγαλε τρομερή κάθετη στον νεαρό άσο, που τσίμπησε την μπάλα με το εξωτερικό και είδε τον Μαζίκου να σώζει το δεύτερο γκολ.

Απίστευτο δεύτερο ημίχρονο από την Ένωση

Με σπασμένα φρένα και στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ. Η μια ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη, με την Ενωση να «πνίγει» τον Άρη.

Με το… καλησπέρα και συγκεκριμένα στο 51ο λεπτό, ο Δικέφαλος διπλασίασε τα τέρματά του. Τραγικό λάθος του Μαντσίνι, ο Αραούχο άνοιξε ωραία στον Λιβάι Γκαρσία που εκτέλεσε υπέροχα τον Κουέστα για το 0-2.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν πάρει ολοκληρωτικά τον έλεγχο του αγώνα, με τους παίκτες του Άρη να κάνουν αρκετά λάθη. Στο 66′ ο Γκατσίνοβιτς βρέθηκε φάτσα με τον Κουέστα, σουτάροντας αρκετά άστοχα.

Δυο λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ σκόραρε με τον Γκαρσία, αλλά ο νεαρός άσος ήταν εκτεθειμένος. Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα δεν κατέβαζαν… στροφές και στο 72΄, ήρθε μια εκπκληκτική φάση, που όμως δεν κατέληξε σε γκολ. Από τον Αθανασιάδη, ο Δικέφαλος ξεκίνησε build up, οι κιτρινόμαυροι άλλαξαν αρκετές πάσες, με τον Πινέδα να εκτελεί από το ύψος της μεγάλης περιοχής και τον Μαζίκου να σώζει.

Στο 75΄, οι φιλοξενούμενοι σπατάλησαν και νέα τεράστια ευκαιρία, με τον Γκατσίνοβιτς. Φοβερή σέντρα του Γκαρσία στο πρώτο δοκάρι, κεφαλιά του Σέρβου χαφ και σωτήρια επέμβαση του Κουέστα.

Στο 86΄, ο Αρης κατέγραψε την πρώτη του καλή ευκαιρία στο δεύτερο μέρος. Ο Καμάτσο σούταρε, με την μπάλα να περνά λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Αθανασιάδη.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ματς, με την ΑΕΚ να περνάει εύκολα από το Βικελίδης, με μια τρομερή και πειστική εμφάνιση.

Οι συνθέσεις:

Άρης: Κουέστα, Εμπακατά (57′ Οντουμπάγιο), Φαμπιάνο, Ενκουλού, Μαζικού, Νταμπό, Γκαρσία (66′ Πάλμα), Γκαρθία (82′ Καμάτσο), Μαντσίνι, Ιτούρμπε (66′ Πάπε Σέικ Ντιόπ), Γκρέι (57′ Ζερβίνιο)

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμαντί, Σιμάνσκι, Ελίασον (80′ Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (80′ Τσούμπερ), Πινέδα (90′ Γιόνσον), Λιβάι Γκαρσία (90′ Μάνταλος), Αραούχο

Τα highlights του παιχνιδιού:

Με την αναμέτρηση του Περιστερίου, έπεσε η… αυλαία της 7ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Ατρόμητος έφερε «τούμπα» το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, φτάνοντας σε ένα πολύτιμο τρίποντο (2-1).

Με τη νίκη επί του ΠΑΣ, η ομάδα του Κόλμαν σκαρφάλωσε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League με 11 πόντους. Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός παραμένει πρώτος, η ΑΕΚ είναι 2η με 15 βαθμούς, ενώ στον πόντο ακολουθούν Ολυμπιακός και Βόλος.

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής

Σάββατο 8 Οκτωβρίου

Παναιτωλικός-Βόλος 2-3
Ιωνικός-Λαμία 1-1

Κυριακή 9 Οκτωβρίου

ΟΦΗ-Ολυμπιακός 1-2
Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ 1-1
Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 1-0
Άρης-ΑΕΚ 0-2

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου

Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Η επόμενη (8η) αγωνιστική

Σάββατο 15 Οκτωβρίου

Βόλος-Λεβαδειακός (17:00)
Άρης-Ιωνικός (20:30)

Κυριακή 16 Οκτωβρίου

ΑΕΚ-Ατρόμητος (16:00)
ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ (18:00)
Λαμία-Παναθηναϊκός (19:30)
Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός (20:30)

Η βαθμολογία της Super League: