Άμεση εκταμίευση των πιστώσεων για τα έργα της Περιφέρεια Πελοποννήσου υποσχέθηκε ο Ν. Παπαθανάσης

Θέμα ημερών αποτελεί η εκταμίευση, προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, των πιστώσεων για αποπληρωμή έργων που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, δήλωσε ότι αυτή τη διαβεβαίωση του έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, με τον οποίον συναντήθηκε στην Αθήνα, την Τετάρτη, για να του θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα.

Όπως είναι γνωστό, η Περιφέρεια Πελοποννήσου διεκδικεί συνολικά περί τα 15 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αποπληρώσει έργα που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς τον τελευταίο καιρό έχουν προκύψει, από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών, καθυστερήσεις στη ροή των πιστώσεων για τα συγκεκριμένα έργα.

Επιπλέον, ο περιφερειάρχης, Π. Νίκας ενημερώθηκε από τον Ν. Παπαθανάση ότι σε καλή πορεία βρίσκονται και τα υπόλοιπα δύο ζητήματα που του έθεσε. Πρόκειται για το θέμα της ένταξης, στο Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, του οδικού άξονα από τη Μεγαλόπολη προς την Αρχαία Ολυμπία και το θέμα της δρομολόγησης δημιουργίας στη Μεγαλόπολη ενός μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου 2.000 στρεμμάτων, το ενεργειακό κέρδος από το οποίο θα μπορούσε να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες των ΓΟΕΒ και των ΤΟΕΒ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.