Άγριο ξύλο σε αποβάθρα στην Αλαμπάμα: Χτύπησαν μαύρο εργάτη και άγνωστοι έτρεξαν να τον υπερασπιστούν (vid)

Σε ρινγκ μετατράπηκε μια αποβάθρα ποταμόπλοιων στην Αλαμπάμα μετά την επίθεση που δέχτηκε ένας μαύρος εργάτης από ομάδα λευκών, οι οποίοι όρμησαν να τον ξυλοκοπήσουν όταν τους ζήτησε να μετακινήσουν την παράνομα σταθμευμένη βάρκα τους. Πολλοί επιβάτες από κοντινά σκάφη έτρεξαν να βοηθήσουν τον άνδρα και ενεπλάκησαν με τη σειρά τους στον καβγά, με την κατάσταση να βγαίνει πολύ γρήγορα εκτός ελέγχου.

Ο καβγάς που εκτυλίχθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου κατέληξε σε πλήθος συλλήψεων και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα social media, με πολλούς σχολιαστές να υπερασπίζονται τον εργάτη και να συγχαίρουν τους μαύρους άνδρες που έσπευσαν να τον προστατέψουν.

Σύμφωνα με τον Guardian, όλα φαίνεται να ξεκίνησαν από μία παρατήρηση που έκανε ένας εργαζόμενος σε παρέα που είχε σταθμεύσει τη βάρκα της με τρόπο που εμπόδιζε ένα μεγαλύτερο ποταμόπλοιο να δέσει στην αποβάθρα. Σε ένα από τα πολλά βίντεο από το περιστατικό που τράβηξαν αυτόπτες να μάρτυρες, μια παρέα λευκών ανδρών – που είχαν μαζί τους και γυναίκες – φαίνεται να προσεγγίζει επιθετικά τον εργαζόμενο.

Σύντομα οι άνδρες αρχίζουν να χτυπούν τον μαύρο άνδρα, που προσπαθεί να αμυνθεί.

Ο καβγάς κλιμακώθηκε όταν έξι μαύροι άνδρες από το ποταμόπλοιο έτρεξαν να βοηθήσουν το θύμα της επίθεσης. Υπό τις επευφημίες πολλών παρευρισκομένων, έδειραν τους τρεις λευκούς άνδρες, ενώ χτυπήματα δέχτηκαν και κάποιες γυναίκες της παρέας που είχε το σκάφος, μία από οποίες καταγράφηκε σε βίντεο να ορμάει «δυναμικά» στον καβγά. Δύο γυναίκες βρέθηκαν στο νερό και μία δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι από πτυσσόμενη καρέκλα.

Αφού έφτασαν στο σημείο η αστυνομικοί, η ένταση φάνηκε να υποχωρεί για λίγο, όμως σύντομα ο καβγάς ξαναφούντωσε και οι Αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις λευκών και μαύρων.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η αστυνομία εξετάζει τα διαθέσιμα βίντεο και αναμένεται να προχωρήσει σε περαιτέρω συλλήψεις το επόμενο διάστημα. Επιπλέον, έχει απευθύνει έκκληση σε αυτόπτες μάρτυρες να βοηθήσουν με την κατάθεσή τους στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.