Χριστούγεννα 2022 στην Καλαμάτα

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην Καλαμάτα για τα Χριστούγεννα, είτε από την Αθήνα και άλλες περιοχές για την εορταστική περίοδο, είτε από κοντινές περιοχές για μια βόλτα.

Η Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου και εν γένει το κέντρο της πόλης αποτέλεσε πόλο έλξης για τους επισκέπτες, με τα καφέ και τα εμπορικά καταστήματα να έχουν την τιμητική τους. 

Πολύς ο κόσμος και στο παραλιακό μέτωπο, με τον «καλοκαιρινό» καιρό να είναι σύμμαχος.

Σημείο αναφοράς για ντόπιους και επισκέπτες και ο Χριστουγεννιάτικος Σταθμός του Άι Βασίλη στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, με Χριστουγεννιάτικη αγορά με γλυκές λιχουδιές, με το σπιτάκι του Άι Βασίλη και των ξωτικών, με το ταχυδρομείο των ευχών αλλά και το παγοδρόμιο και μπάντζι τραμπολίνο.

Ανήμερα την εορτή, οι Ιεροί Ναοί ήταν κατάμεστοι και το κέντρο των θρησκευτικών εκδηλώσεων αποτέλεσε ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός της Υπαπαντής. Ακολούθησε το γιορτινό τραπέζι και οι επισκέψεις σε συγγενείς και φίλους.

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας, στο πλαίσιο της γιορτινής περιόδου, συνεχίζονται απόψε Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, με ώρα έναρξης 21.00, με συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας με θέμα «Χριστούγεννα στην πόλη». Αύριο, Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου στις 11:00 στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας η Δημοτική Φιλαρμονική θα αποδώσει κάλαντα και Χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00, στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου έχει προγραμματιστεί μεγάλη συναυλία με τη συμμετοχή μουσικών της πόλης.

Οι εορταστικές δράσεις είναι καθημερινές στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, στα παραμυθόσπιτα και δεντρόσπιτα μέχρι την Πρωτοχρονιά.