Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: “Τα Χριστούγεννα δεν είναι ιδεολόγημα” (vid)

Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η εορτή της Γεννήσεως του Χριστού στους ναούς και τις ιερές μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Επίκεντρο του εορτασμού ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος πλαισιωμένος από τους Πρωτοπρεσβυτέρους Κρεσφόντη Πουλόπουλο και Σωτήριο Τζαϊλέα και τους Διακόνους Θεόφιλο Κυριάκο και Ηλία Διαμαντόπουλο.

Εκ των Τοπικών Αρχών παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παν. Νίκας, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθανάσιο Βασιλόπουλος, οι εκπρόσωποι των μειοψηφιών του Δήμου κ. Βασίλης Κοσμόπουλος και Βασίλης Τζαμουράνης, οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Ευστ. Αναστασόπουλος και Ανδρέας Τσουκαλάς, ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Φάββας και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Λύρας.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο Πρωτοπρεσβύτερος Κρεσφόντης Πουλόπουλος ανέγνωσε το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου. 

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο μήνυμα της εορτής των Χριστουγέννων τονίζοντας χαρακτηριστικά πως “Tα Χριστούγεννα δεν είναι ένα ιδεολόγημα” και πως δεν πρέπει να θυσιάσουμε την πίστη και τις παραδόσεις μας στο βωμό μιας “δήθεν θρησκευτικής ελευθερίας” η οποία όμως περιορίζει τα όρια της θρησκευτικής ελευθερίας μόνο των Χριστιανών.

Το μήνυμα του Ποιμενάρχη του νομού σήμερα από την πρωινή Θεία Λειτουργία τον Ι.Ν. της Υπαπαντής στην Καλαμάτα ήταν άκρως χαρακτηριστικό.

Ο κ. Χρυσόστομος όπως πάντα με ηχηρό τρόπο έθεσε τα όσα συμβαίνουν που κάποιοι θέλουν να… σβήσουν και την αναφορά στα Χριστούγεννα και επέκρινε αυτού του είδους τις τακτικές της Ε.Ε. αναφέροντας: 

“Για αυτό και οι γιορτές αυτές έχουν εγκολπωθεί μέσα στην παράδοση του λαού μας, έχουν γίνει στοιχείο του λαού μας, της καθημερινότητας και της ίδιας της ύπαρξης του λαού μας. Και δεν είναι απλά ιδεολογήματα όπως κάποιοι ίσως τα θεωρούν, πολλώ δε μάλλον δεν είναι γενικά γιορτές όπως κάποιοι προσπαθούν να τις επιβάλλουν δίνοντας κοινοτικές οδηγίες στα κράτη μέλη της Ε.Ε. ώστε να μην χρησιμοποιούμε την έκφραση Merry Christmas… γιατί είναι το οποίο διχάζει και δεν ενώνει”.