Παναχαϊκή – Καλαμάτα 1-1: Μοιρασιά σε σπουδαίο ματς και είσοδο στα play out για τους Πατρινούς -Διαμαρτυρίες για την διαιτησία από την “Μαύρη Θύελλα” (vid)

Η Καλαμάτα ήταν ανώτερη, είχε δυο δοκάρια αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη (1-1) κόντρα στην Παναχαϊκή στην άδεια από κόσμο Αγυιά για την 21η αγωνιστική στο νότιο όμιλο της Super League 2.

Πλέον με αυτό τον βαθμό η ομάδα του Τόλη Τερζή έφτασε τους 33 βαθμούς, ενώ στην αντίπερα όχθη η Παναχαϊκή με τον βαθμό που πήρε σφράγισε την παρουσία της στα πλέι άουτ μιας και την τελευταία αγωνιστική υπάρχει το Γιούχτας-Τηλυκράτης με την ομάδα της Πάτρας σε οποιαδήποτε αποτέλεσμα να έχει μια ομάδα από τις δυο από κάτω της στην βαθμολογία, με την τελευταία θέση να οδηγεί στον απευθείας υποβιβασμό στην Γ’ Εθνική.

Στην αντίπερα όχθη η Καλαμάτα έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο έχοντας δυο δοκάρια, ενώ φωνάζει για τη φάση του πέναλτι της ισοφάρισης της Παναχαϊκής. Μάλιστα για τη συγκεκριμένη φάση ακολούθησε ένταση ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Η ομάδα της Μεσσηνίας, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με τον Μπαράλες μόλις στο 2ο λεπτό, με τον έμπειρο φορ να κερδίζει τους πάντες στον αέρα και να σημειώνει το 1-0 με κεφαλιά «ψαράκι», ενώ είχε κι άλλες μεγάλες ευκαιρίες (δοκάρι στο 1′), δεν κατάφερε να υπερασπιστεί το προβάδισμά της, χάνοντας την ευκαιρία να εισέλθει στην πρώτη τετράδα της βαθμολογικής κατάταξης.

Οι Πατρινοί ανέβασαν την απόδοση τους και αφού απείλησαν την Καλαμάτα αρκετές φορές, έφτασαν τελικά στο γκολ της ισοφάρισης. Ο Ντε Τομάς σημείωσε το 1-1 από τα έντεκα βήματα, ισοφαρίζοντας για τους γηπεδούχους στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Το φιλμ του αγώνα:

1′ Σουτ του Λόπες η μπάλα στο δοκάρι για την Καλαμάτα 2′ Γκολ για την Καλαμάτα με τον Μπαράλες με κεφαλιά να κάνει το 0-1 7΄ Σουτ του Ντε Τόμας η μπάλα άουτ
17′ Ωραία ενέργεια του Ζέκοφ, έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλο, μπλόκαρε ο Κοβάλ
20′ Κεφαλιά Ζαμόρα από το κόρνερ του Ζέκοφ η μπάλα πέρασε άουτ
29′ Ατομική ενέργεια και σουτ με το δεξί από τον Μασούρα μέσα από την περιοχή, διώχνει ασταθώς ο Κοβάλ πριν ο Πατρινός γίνει απειλητικός.
39′ Ωραία ενέργεια Προύντζου, ο Μασούρε σούταρε, σε κόρνερ ο Κοβάλ.
46′ Γκολ για την Παναχαϊκή για το 1-1 με τον Ντε Τόμας να ευστοχεί σε πέναλτι 49′ Φάουλ Κοζορώνη, κεφαλιά του Μπαράλες γκολ, αλλά υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ. 59′ Κόρνερ Κοζορώνη, σουτ του Καρασαλίδη η μπάλα στο δοκάρι. 63′ Ωραία ενέργεια του Ντε Τόμας από τα δεξιά, σέντρα και προ του Πατρινού ο Κοζορώνης με κεφαλιά έδιωξε σε κόρνερ
73′ Ο Αρίμπας σουτ, μπλόκαρε δύσκολα ο Κολοβούρης που σώζει την Παναχαϊκή. Στο 83′ κεφαλιά του Πασά μέσα από την περιοχή, αποκρούστηκε από τον Κολοβούρη, που κράτησε το 1-1.

Οι συνθέσεις:

Παναχαϊκή (Τάτσης): Κολοβούρης, Μπάρετ, Μπαξεβάνος (60′ λ.τ Τραορέ), Ζαμόρα, Μασούρας, Ζέκοφ, Νάστος (68′ λ.τ Μούλντερ), Προύντζος, Πετράτος, Ντε Τόμας (76′ Πέρεζ), Πατρινός (76′ Χριστόπουλος).

Καλαμάτα (Τερζής): Κοβάλ, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Αρίμπας (82′ λ. τρ.  Κωστούλας), Καρασαλίδης, Κάτσε (62′ λ.τ Κωνσταντινόπουλος), Κοζορώνης, Λόπεζ, Γρίβας (61′ Τάτος), ΠασάςΜπαράλες.

Τα highlights του παιχνιδιού:

Παράπονα για την διαιτησία του Κου Μπακογιάννη

Η Καλαμάτα έχει έντονα παράπονα από την διαιτησία του Κου Μπακογιάννη με αποκορύφωμα τον καταλογισμό του πέναλτι για τους γηπεδούχους και για τον λόγο αυτό εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.

Ανακοίνωση

Η ΠΑΕ Καλαμάτα διαμαρτύρεται εντονότατα για την διαιτησία του κ. Μπακογιάννη στον αγώνα με την Παναχαϊκή. 

Ένας διαιτητής ανεκδιήγητος που έκανε ότι μπορούσε για να μην κερδίσουμε. Εφηύρε ένα πέναλτι σε βάρος μας που δεν θα το σφύριζε ούτε ο πιο φανατικός οπαδός της αντίπαλης ομάδας. 

Δεν μας έδωσε δύο καταφανέστατα πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο σε τράβηγμα πάνω στον Μπαραλες και σε άλλη φάση σε χέρι αντίπαλου αμυντικού. 

Προκάλεσε τα γέλια όταν έδειξε κίτρινη κάρτα στον τερματοφύλακα μας για δήθεν καθυστέρηση στο 25 λεπτό!!

Ότι έχουμε να θυμόμαστε από την τραγική διαιτησία του είναι τα συνεχόμενα λάθη σε βάρος μας.

Είναι μεγάλο κρίμα που τέτοιοι διαιτητές σαν τον Μπακογιάννη δεν σέβονται τον ιδρώτα των παικτών μας που άξιζαν την νίκη. 

Ο Πρόεδρος της ομάδας μας κ. Γιώργος Πρασσάς θα δώσει πριμ νίκης στους ποδοσφαιριστές που είναι ηθικοί νικητές και άξιζαν να πάρουν τους βαθμούς της νίκης.

Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής του Β’ ομίλου
  • Χανιά – Ολυμπιακός Β΄ 2-0 (30′ Νίλι, 60′ Μάναλης)
  • Παναχαϊκή – Καλαμάτα 1-1 (45′ πέν. Ντε Τόμας – 2′ Μπαράλες)
  • Αιγάλεω – Ηλιούπολη 1-0 (24′ Μπουλάρι)
  • Καλλιθέα – Διαγόρας 1-1 (25′ Κυνηγόπουλος – 18′ Μανιάς)
  • Ιωνικός – Γιούχτας 0-0
  • Τηλυκράτης-Παναθηναϊκός Β΄ 2-0 (42′, 44′ Ντοναλντόνι)
Η βαθμολογία στον Β’ όμιλο
Super League 2: Ισοπαλίες σε Καλλιθέα, Νίκαια και Πάτρα, νίκησαν τα Χανιά…
Επόμενη αγωνιστική (22η)
  • Ολυμπιακός Β΄ – Παναχαϊκή
  • Χανιά – Ηλιούπολη
  • Καλαμάτα – Καλλιθέα
  • Αιγάλεω – Ιωνικός
  • Παναθηναϊκός Β΄- Διαγόρας
  • Γιούχτας – Τηλυκράτης