Οι αποφάσεις της ΓΣ της ΕΠΟ: Αναστολή στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μέχρι νεοτέρας

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε και επίσημα πια τις αποφάσεις που πήρε στη σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση.

Με βασικό θέμα το Μητρώο διεξήχθη σήμερα η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της ΕΠΟ. Με συντριπτική πλειοψηφία αποφασίστηκε η αναστολή δράσης στα πανελλήνια και τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, μέχρι να αλλάξουν κάποιες διατάξεις του νόμου, ειδικά αυτές που προβλέπουν αθλητικές κυρώσεις στα σωματεία.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να στηριχθεί η προσφυγή 4 ομάδων από τα Δωδεκάνησα κατά του αθλητικού νόμου.

Αναλυτικά οι αποφάσεις:

«Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που διεξήχθη σήμερα στην Αθήνα, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

1.Με 57 ψήφους υπέρ, 4 κατά και 4 λευκά, να διακοπούν όλα τα Πανελλήνια και Τοπικά Ερασιτεχνικά Πρωταθλήματα της χώρας, εκφράζοντας την αντίθεση της Ομοσπονδίας στην εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει τη συμμετοχή σωματείων στα πρωταθλήματα εάν δεν εγγραφούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

2.Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ να αναστείλει την ιδιότητα μέλους όποιας Ένωσης δεν εφαρμόσει την παραπάνω απόφαση και δεν διακόψει τα πρωταθλήματά της.

3.Η ΕΠΟ να καταθέσει πρόσθετη παρέμβαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας υπέρ των τεσσάρων σωματείων της ΕΠΣ Δωδεκανήσου που έχουν προσφύγει σε αυτό για την συνταγματικότητα των διατάξεων που αφορούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

Τις εργασίες της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Ενώσεων-Μελών της ΕΠΟ παρακολούθησε δια ζώσης η επικεφαλής Ομοσπονδιών Ευρώπης της FIFA κα Χάιντι Μπέχα».