ΑΕΚ: Φαντασμαγορικά τα εγκαίνια της “OPAP Arena” σ΄ένα ιστορικό βράδυ για τον δικέφαλο (vid)

Με κάθε επισημότητα εγκαινιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Νέα Φιλαδέλφεια το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, η OPAP Arena.

Περισσότεροι από 32.000 φίλαθλοι της ΑΕΚ έδωσαν βροντερό παρών στο νέο τους “σπίτι” και παρακολούθησαν την εντυπωσιακή τελετή πριν εισέλθουν στο κυρίως μενού που είναι φυσικά το παιχνίδι της Δευτέρας (20:00) με τον Ιωνικό για τη Super League 1.

Το όνειρο της ΑΕΚ έγινε και επίσημα πραγματικότητα. Η OPAP Arena εγκαινιάστηκε σε μία μεγάλη και φαντασμαγορική γιορτή, με τους 32.000 οπαδούς της Ένωσης να δημιουργούν από νωρίς εκπληκτική ατμόσφαιρα.

Η τελετή εκκίνησε με τον αγιασμό του γηπέδου. Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή ήταν, όταν ο Κώστας Νεστορίδης που προσκύνησε πρώτος και έλαβε τον αγιασμό. Λίγο αργότερα, ο Μελισσανίδης εμφανίστηκε βουρκωμένος την στιγμή  που αποθεώθηκε από τον κόσμο.

Με την παρουσία του συγκλόνισε ο Κώστας Νεστορίδης. Ο θρυλικός παλαίμαχος άσος της Ένωσης, που είχε δηλώσει πως θα πήγαινε ακόμη και με φορείο στα εγκαίνια, ήταν εκεί με καροτσάκι και αποθεώθηκε από τους φαν της ΑΕΚ όταν έφτασε στη σέντρα του νέου γηπέδου.

Στη συνέχεια ακολούθησε ένα εικονικό θέαμα, με τον “Ρουπάπα” να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο, να παίζει ποδόσφαιρο και να σκοράρει το πρώτο γκολ στην OPAP Arena.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ “OPAP ARENA” (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ “OPAP ARENA” (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

Το δικό του μήνυμα για τα εγκαίνια της OPAP Arena και την επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μέσω βιντεοσκοπημένου video που εστάλη από το Φανάρι.

Μετά τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ακολούθησε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ μίλησε για τη σημασία του γηπέδου, αλλά και τη σύνδεση με την ιστορία. “Η ΑΕΚ απόψε ιδρύεται ξανά” ανέφερε, ενώ συνέχισε: “”Ευχαριστώ τον Θεό, ό,τι ζήτησα το έκανε πράξη”.

Έπειτα, ο Μελισσανίδης έκοψε την κορδέλα της νίκης της OPAP Arena και η νύχτα έγινε μέρα από τα πυροτεχνήματα. Το θέαμα ήταν εντυπωσιακό με μία πανέμορφη χορογραφία στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου.

Η ΑΕΚ αποχαιρέτησε τους ανθρώπους της ομάδας που δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή όπως ο Κώστας Βουτσάς, ο Κωνσταντίνος Γερακάρης, ο Γιώργος Δαλακούρας, ο Αντώνης Λιβάνης, ο Παντελής Παντελίδης, ο Νίκος Παρίσης, ο Μιχάλης Τροχανάς ο Στέλιος Σεραφείδης.

Στη συνέχεια στην OPAP Arena μπήκαν 23 εμβληματικές μορφές της ΑΕΚ, που έγραψαν τη δική τους ιστορία με τα κιτρινόμαυρα, τα χρόνια που η Ένωση έπαιζε στο Νίκος Γκούμας, με τον Ντέμη Νικολαΐδη να γνωρίζει έντονη αποθέωση.

Όλες οι εμβληματικές φιγούρες της ΑΕΚ συνοδευόμενες από του 32.000 οπαδούς της Ένωσης τραγούδησαν τον ύμνο της ομάδας, προκαλώντας “σεισμό” στο γήπεδο.

Η γιορτή δεν σταμάτησε. Η ποντιακή λύρα και τα τραγούδια “στόλισαν” την OPAP Arena, ενώ αργότερα ο Παντελής Θαλασσινός έκανε την εμφάνισή του αφιερώνοντας τραγούδια στη Μικρά Ασία και στις αλησμόνητες πατρίδες.

Το ζεϊμπέκικο στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου, με την υπόκρουση του ιστορικού τραγουδιού “με αεροπλάνα και βαπόρια” της Σωτηρίας Μπέλου προκάλεσε ανατριχίλα, όπως φυσικά και ο Πυρρίχιος πολεμικός χορός, ο οποίος ολοκληρώθηκε με νέο σόου πυροτεχνημάτων.

Η μεγαλειώδης γιορτή στην OPAP Arena ολοκληρώθηκε με την πρώτη “επίσημη” πτήση του Οδυσσέα στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Η μεγαλειώδης γιορτή στην OPAP Arena ολοκληρώθηκε με την πρώτη “επίσημη” πτήση του Οδυσσέα στο γήπεδο της ΑΕΚ. Πρόκειται για τον αετό που θα πετάει πάντα πριν τις εντός έδρας αναμετρήσεις της Ένωσης.

Το έκανε και την Παρασκευή το βράδυ έχοντας στα πόδια του ένα κιτρινόμαυρο κασκόλ και μάλιστα η πρώτη του αυτή πτήση έγινε μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο της ΑΕΚ.

Ακολουθεί το video και photostory από τα ιστορικά εγκαίνια της OPAP Arena:

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ “OPAP ARENA” (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)