Καθελκύστηκε η φρεγάτα “Κίμων” στη Γαλλία – Η πρώτη ελληνική Belharra (vid)

Στις εγκαταστάσεις της Naval στη Λοριάν της Γαλλίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η καθέλκυση  της φρεγάτας “Κίμων” του Πολεμικού Ναυτικού.

Η τελετή έγινε παρουσία του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια, του Γάλλου ομολόγου του Σεμπαστιάν Λεκορνού, του αρχηγού ΓΕΝ αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ και πλήθους αξιωματούχων.

Πρόκειται για την πρώτη από τις τρεις φρεγάτες FDI HN, γνωστές ως “Belharra”, του Πολεμικού Ναυτικού που θα ενταχθούν τα επόμενα χρόνια στον ελληνικό στόλο.

Η φρεγάτα “Κίμων” έχει εκτόπισμα 4.500 τόνους, μήκος περίπου 122 μέτρα, με μέγιστη ταχύτητα 27 κόμβους, πλήρωμα 120 ατόμων και ενσωματώνει προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες.

Ανάμεσα σε αυτές, περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, ο ολοκληρωμένος ιστός αισθητήρων PSIM (Panoramic Sensor Intelligence Module), όπου συγκεντρώνονται σχεδόν όλα τα συστήματα αισθητήρων του πολεμικού πλοίου, το προηγμένο σόναρ τύπου CAPTAS-4 και το πλήρες ψηφιακό ραντάρ Sea Fire.

Στον λογαριασμό του Νίκου Δένδια αναρτήθηκαν και οι πρώτες φωτογραφίες από την υποδοχή του από τον Γάλλο υπουργό Άμυνας στην αεροναυπηγική βάση της Naval.