Επιτυχημένη η εκδήλωση της Κ.Ε. Φάρις για το έργο του Κωστή Παλαμά

Στο κατάμεστο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023, η εκδήλωση – αφιέρωμα της Κ.Ε. Φάρις για τα ογδόντα χρόνια από το θάνατο του Κωστή Παλαμά (1943-2023).

Αφορμή ήταν η εν εξελίξει νέα φιλολογική έκδοση του έργου του από το Ίδρυμα « Κωστής Παλαμάς», το οποίο βρίσκεται στον δέκατο έβδομο τόμο και όταν ολοκληρωθεί θα εκτείνεται σε πενήντα και πλέον τόμους. Μέσα από τις εισηγήσεις τους οι ομιλητές προσέγγισαν το έργο του «Λειτουργού και Ψάλτη», Κωστή Παλαμά, αναδεικνύοντας και υπενθυμίζοντας στο κοινό πολλά στοιχεία από το έργο  του.

Για το έργο του Ποιητή, μίλησε ο ομότιμος Καθηγητής του Ε.Κ.Π.Α. και Πρόεδρος του Ιδρύματος «Κωστής Παλαμάς» Κωνσταντίνος Κασίνης, ο Καθηγητής νεοελληνικής φιλολογίας και Πρόεδρος του τμήματος φιλολογίας του Παν/μίου Πελοποννήσου Γιώργος Ανδρειωμένος, ο Καθηγητής Νεοελληνικής φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α. Ευριπίδης Γαραντούδης και η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια φιλολογίας του Παν/μίου Πάτρας Άννα Κατσιγιάννη.

Κατά την εκδήλωση ακούστηκε η φωνή του Κ. Παλαμά να απαγγέλει, ενώ χαρακτηριστικά του ποιήματα διάβασε ο ποιητής και δοκιμιογράφος Δημήτρης Κοσμόπουλος. Η Μαρία Κρασοπούλου και ο Νικόλας Παλαιολόγος απέδωσαν μελοποιημένα έργα του Έλληνα ποιητή.