Β. Τζαμουράνης για συγκέντρωση Βασιλόπουλου: Η δημοτική αρχή έδωσε το σύνθημα ότι από αύριο΄΄κατεβάζει μολύβια ΄΄ στα μεγάλα ζητήματα του δήμου

Άμεσα αντέδρασε ο Βασίλης Τζαμουράνης στα όσα σημείωσε στην χθεσινή του ομιλία ο Θανάσης Βασιλόπουλος, ασκώντας κριτική για τα λεγόμενα και τα όσα παρουσιάστηκαν κάνοντας κριτική για μετριότητα. Αναλυτικά:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η χθεσινή προεκλογική συγκέντρωση της απερχόμενης δημοτικής αρχής στο Πνευματικό κέντρο έδωσε πρόωρα το «εναρκτήριο λάκτισμα» του προεκλογικού αγώνα για τις δημοτικές εκλογές του επόμενου Οκτωβρίου, δηλώνοντας έτσι ότι από εδώ και πέρα κάθε ενέργειά της θα είναι ενταγμένη στον προεκλογικό σχεδιασμό της και όχι στην επίλυση των ουσιαστικών προβλημάτων που απασχολούν τους συνδημότες μας. Ουσιαστικά η δημοτική αρχή έδωσε το σύνθημα ότι από αύριο΄΄κατεβάζει μολύβια ΄΄ στα μεγάλα ζητήματα του δήμου και ασχολείται με τη μικροπολιτική και το ρουσφέτι για την επανεκλογή της.

Με το πρόσχημα του απολογισμού των πεπραγμένων της Δ.Α, που θεσμικά οφείλει ο Δήμαρχος να κάνει κάθε χρόνο ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου(σύμφωνα με το άρθρο 217 του Ν.3463/2006( Δημοτικός και κοινοτικός κώδικας)) ,που ουδέποτε έκανε μέχρι τώρα , ο κ. Βασιλόπουλος επιδεικνύοντας ανασφάλεια και άγχος για την επανεκλογή του, προσπάθησε να καλύψει το κενό του ανύπαρκτου έργου της τετραετίας του παρουσιάζοντας μία ιδανική εικονική πραγματικότητα με πολλά ΘΑ !
Στην ουσία η χθεσινή συγκέντρωση σηματοδότησε το τέλος εποχής μιας αντίληψης που τη χαρακτηρίζει η μετριότητα , η άνευρη και χωρίς σχέδιο διοίκηση του δήμου , το έλλειμμα κουλτούρας συνεργασίας , ο φόβος της σύγκρισης , η ανασφάλεια για καινοτόμες ιδέες και δράσεις, η αναξιοκρατία , η ανυπαρξία ρεαλιστικού οράματος για την προοπτική του δήμου.

Η φράση που αποδίδει με ακρίβεια την κατάσταση στον Δήμο Καλαμάτας και την απερχόμενη δημοτική αρχή είναι: ΄΄ λίθοι τε καὶ πλίνθοι καὶ ξύλα καὶ κέραμος ἀτάκτως μὲν ἐρριμμένα οὐδὲν χρήσιμά ἐστιν»
Οι δημότες όμως της Καλαμάτας και των δημοτικών ενοτήτων Άριος, Αρφαρών, Θουρίας, γνωρίζουν πολύ καλά την πραγματική εικόνα για τα έργα που ενώ έχουν εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις και μελέτες δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει, τα εκτελούμενα έργα που πάνε από παράταση σε παράταση ταλαιπωρώντας καθημερινά δημότες και επαγγελματίες αλλά και εκείνα που ενώ είχαν ξεκινήσει σταμάτησαν εξ αιτίας της αδυναμίας της δημοτικής αρχής να τα ολοκληρώσει ,χάνοντας τις αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις.

Από τους πέντε στόχους πρωτεύουσας σημασίας που είχε θέσει στην αρχή της θητείας της (αντιπλημμυρικά ,λιμάνι , αεροδρόμιο, δρόμος Καλαμάτα-Ριζόμυλος και Ολυμπία οδός) κανένας δεν επιτεύχθηκε! Ούτε το νέο αγωγό ύδρευσης από το Πήδημα στην Καλαμάτα κατάφερε να κατασκευάσει εδώ και 3 χρόνια , αφήνοντας την περιοχή να διψάσει ,αν ο σημερινός αγωγός καταρρεύσει αφού λειτουργεί σε οριακή κατάσταση. Ούτε την ανέγερση ενός σχολείου δε κατάφερε να ξεκινήσει, με αποτέλεσμα μαθητές να φοιτούν σε λυόμενα σχολεία της περιόδου των σεισμών ,ενώ η παραπομπή του ειδικού σχολείου στις καλένδες είναι πλέον πραγματικότητα. Ούτε την αγροτική οδοποιία στα χωριά κατάφερε να φέρει σε πέρας ,ενώ 3 και πλέον χρόνια δεν έχουν πέσει τα ασφαλτικά στην πόλη και τα χωριά.

Γνωρίζουν την ακινησία των πολεοδομικών θεμάτων στο Ασπρόχωμα , στην Βέργα ,στην Μικρή Μαντίνεια και στην Καλαμάτα ,καθώς και την πλήρη απουσία διάνοιξης νέων δρόμων, που κρατούν καθηλωμένη την οικοδομική δραστηριότητα και την ανάπτυξη του Δήμου και δεν επιτρέπουν την αξιοποίηση των περιουσιών.
Γνωρίζουν το «πάρτι» των απ’ ευθείας αναθέσεων μόνο σε φιλικά προσκείμενους και των προσλήψεων στο Δήμο , στα ΚΔΑΠ,τις Δημοτικές επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα με μοναδικό κριτήριο να είσαι φίλος στην παράταξη του Δημάρχου ή στο σύστημα που τον στηρίζει.
Γνωρίζουν την πρωτόγνωρη σπατάλη της Δημοτικής αρχής σε δαπάνες αυτοπροβολής, διαφήμισης και επικοινωνίας με δημοτικά χρήματα αλλά και σε εκδηλώσεις ,γιορτές και πανηγύρια με ελάχιστη κοινωνική απήχηση και χρησιμότητα.

Την μετριότητα της δημοτικής αρχής που αρκείται στο λίγο και πανηγυρίζει με το αυτονόητο και την αδυναμία της να παράξει και αφήσει ουσιαστικό έργο προς όφελος των δημοτών ,δεν μπορούν να αποκρύψουν ούτε οι επικοινωνιακές φιέστες, ούτε τα βιντεάκια, ούτε τα «πληρωμένα» βραβεία όπου οι κρινόμενοι είναι ταυτόχρονα και κριτές!
Είναι σίγουρο πως οι δημότες της Καλαμάτας και των δημοτικών ενοτήτων Άριος, Αρφαρών, Θουρίας αξιολογούν καθημερινά το ελλειμματικό έργο της απερχόμενης διοίκησης του Δήμου σε όλους τους τομείς , προσβλέπουν σε μια άλλη ΑΝΤΙΛΗΨΗ για την διαχείριση των μεγάλων ζητημάτων της περιοχής και επιθυμούν την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της μετριότητας και της καθεστωτικής νοοτροπίας.
Η διαμόρφωση συγκεκριμένου και συγκροτημένου προγράμματος , με σχέδιο, αναπτυξιακούς στόχους και επεξεργασμένες προτάσεις, με τη συμμετοχή ΟΛΩΝ των δημοτών(στην πρωτεύουσα και στα χωριά που είναι δυστυχώς παραμελημένα), που θα απαντά στα σύγχρονα προβλήματα , θα διαμορφώνει τις εξελίξεις με συνέργεια και κοινό βηματισμό με τους επαγγελματίες και τις παραγωγικές δυνάμεις και θα προσδιορίζει με τη νέα γενιά στο προσκήνιο την αναπτυξιακή προοπτική του δήμου, αποτελεί την ελπίδα για ΑΛΛΑΓΗ σελίδας στο δήμο Καλαμάτας.
Ο Δήμος Καλαμάτας αξίζει περισσότερα!