Ατρόμητος – ΑΕΚ: Θα διεξαχθεί κανονικά το παιχνίδι – Έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης καταθέτει η Ένωση

H απόφαση από το μονομελές πειθαρχικό όργανο της Super League και δικαίωσε τον Ατρόμητο για την αναβολή του αγώνα με την ΑΕΚ στο Περιστέρι εξαιτίας του ζητήματος που είχε προκύψει με το ύψος των δοκαριών.

Το παιχνίδι θα οριστεί σε νέα ημερομηνία, καθώς οι γηπεδούχοι απαλλάχθηκαν από κάθε υπαιτιότητα και τους αναγνωρίστηκε ότι κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να διεξαχθεί το ματς.

Παράλληλα, οι Περιστεριώτες δεν τιμωρούνται με αφαίρεση βαθμών, ενώ πρέπει να τονιστεί πως η ΑΕΚ έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση και να εξεταστεί η υπόθεση σε δεύτερη βαθμό από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ.

Μάλιστα, υπάρχει και τρίτος βαθμός, καθώς μια ΠΑΕ μπορεί να προσφύγει και στο CAS και να παρθεί οριστική απόφαση από το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο.

Όπως και να ‘χει πάντως, σε πρώτη φάση ο Ατρόμητος δικαιώνεται, μιας και θεωρήθηκε πως δεν είχε ευθύνη για το θέμα που προέκυψε, και αναμένουμε τα επόμενα επεισόδια της πολύκροτης υπόθεσης.

Το σκεπτικό είναι 25 σελίδων και εξηγούνται αναλυτικά οι λόγοι που αποφασίστηκε να γίνει κανονικά ο αγώνας σε νέα ημερομηνία, ενώ έγιναν εν μέρει δεκτές και οι πρόσθετες παρεμβάσεις Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην εκδίκαση.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά το σκεπτικό της απόφασης.

Έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης από την ΑΕΚ

Έφεση θα καταθέσει η ΑΕΚ κατά της πρωτόδικης απόφασης της αθλητικής δικαιοσύνης, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει υπαιτιότητα του Ατρομήτου για την μη διεξαγωγή του αγώνα της 5ης Φεβρουαρίου.

Οι «κιτρινόμαυροι» στην ανακοίνωσή τους με τίτλο «Φτάνει πια με τις παρεμβάσεις» κάνουν λόγο για έντονο παρασκήνιο που επηρέασε την απόφαση, ενώ καταφέρονται εναντίον του υφυπουργού Αθλητισμού.

Αναλυτικά:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ θα προσφύγει στην Επιτροπή Εφέσεων και διατηρεί τη βεβαιότητα ότι οι Εφέτες που θα εκδικάσουν την υπόθεση θα μείνουν ανεπηρέαστοι από τις όποιες παρεμβάσεις και θα εκδώσουν τη σωστή απόφαση. Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ είναι σε θέση να γνωρίζει όλο το παρασκήνιο και τον πόλεμο που δεχόμαστε και να είναι σίγουροι θα έρθει η στιγμή που όλος ο κόσμος της ΑΕΚ θα μάθει την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Και κάτι ακόμη: ανεχόμαστε επί τέσσερα χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο τον χειρότερο Υφυπουργό Αθλητισμού από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους. Δηλώνουμε την αγανάκτησή μας και λέμε την τελευταία μας λέξη: Φτάνει πια, δεν πάει άλλο!».